Gazete Vatan Logo

Bir rapor yazdı ve...

Bank of America’nın Türkiye hisse senedi piyasası ve özellikle bankacılık hisseleri için ‘Temkinli olun’ tavsiyesi BİST’i vurdu. Banka hisselerindeki kayıplar tüm piyasayı etkiledi.

Bank of America Merrill Lynch, hisse senedi piyasasında değerlemelerin doygun seviyelere gelmesi, ekonomik büyüme üzerindeki baskıların artması ve seçim sonrası ekonomi politikalarına yönelik belirsizlik nedeniyle Türk hisse senetleri hakkında temkinli olunması uyarısında bulundu ve banka hisseleri için tavsiyelerini düşürdü.
Banka tarafından dün sabah yayımlanan araştırma raporunda, “Hisse senetlerinde son yükselişin ardından değerlemeler doygun düzeye geldi, ekonomik büyüme üzerinde baskı yaratan (yapısal) etkenler güçleniyor, iç siyasi riskler kazan-kaybet şeklinde ve seçim sonrası ekonomi politikaları hakkında belirsizlik devam ediyor” denildi.
“Bu görünüm göz önüne alındığında marj baskıları ve artan provizyonlar nedeniyle getirilerin sermaye maliyeti altında kalacağı bankacılık hisselerinde yakın gelecekte değer görmüyoruz” denilen raporda, Akbank ve Garanti Bankası için tavsiye “al”dan “nötr”e çekilirken, Yapı Kredi , İş Bankası , Halkbank ve Vakıfbank için tavsiye de “nötr”den “endeks altında getiri”ye çekildi.
Satış baskısı oluştu
BofA’nın bu raporu dün seans açılır açılmaz etkisini gösterdi. Önceki gün 9.25 TL’ye kadar yükselen Garanti Bankası hisseleri yüzde 2.04 kayıpla günü 9.09 TL’den kapattı. Akbank hisselerindeki kayıp yüzde 1.97’yi buldu. İş Bankası C tipi hisseler yüzde 2.98 değer yitirirken, Halkbank hisselerindeki kayıp yüzde 2.35’e, Yapı Kredi Bankası’ndaki kayıp yüzde 2.24’e ulaştı.

Haberin Devamı