Gazete Vatan Logo

Bir numara Rum kebapçı!

Silah yüklü botta yakalanan patlayıcıların hedefi 'Ergenekon'muş...

Bir numara Rum kebapçı!

Yunanistan’ın Sakız Adası açıklarında bir botta mühimmat ele geçirilmesinin ardından, Atina’da başlatılan operasyonlarda gözaltına alınan DHKP-C terör örgütü üyelerinin Ergenekon davasının karar günü olan 5 Ağustos’ta Türkiye’de eşzamanlı 3 saldırı planladığı tespit edildi. Yunan medyası, Türkiye’nin sağladığı istihbaratla 2 tanksavar, 4 adet el bombası, 2 tabanca, mermi ve çok sayıda patlayıcı maddenin ele geçirildiği botta yakalanan iki Türk vatandaşının DHKP-C üyesi Mehmet Yayla ve Ahmet Düzgün Yüksel olduğunu yazdı.

Üçüz saldırı

Geçen martta AK Parti ve Adalet Bakanlığı’na atılan bombanın faillerinden Hasan Biber’in ise botta değil, Yunan özel kuvvetleri tarafından Atina ve Selanik’te yapılan operasyonlarda ele geçirildiği yazıldı. Yunan polis kaynaklarına dayandırılan haberde, 3 DHKP-C üyesinin 5 Ağustos’ta Ergenekon davasının görüleceği Silivri’deki mahkeme salonu, TBMM binası ve ABD’nin Ankara Büyükelçili’ğine yönelik eşzamanlı saldırı planladığı öne sürüldü.


Her şeyi İstanbullu kebapçı planlamış!

Sakız adası açıklarında Emma isimli bota yapılan baskından sonra 17 kişiyi tutuklayan Yunan polisi, araştırmalarını genişletince, DHKP-C’ye destek veren bir restoran sahibini tutukladı. İstanbul doğumlu Rum olan 50 yaşındaki zanlının, Atina’da kebapçılık yaptığı ve DHKP-C ile tam bir işbirliği içinde olduğu ortaya çıktı. İsmi açıklanmayan kebapçının her şeyi organize ettiği, Türkiye’ye sokulmak istenen tüm silahlardan haberdar olduğu ve bizzat bu silahların taşınmasında da rol aldığı belirlendi.

500 dolara anlaştı

Edinilen bilgilere göre kebapçı, botun sahibi olan 22 yaşındaki Yunan üniversite öğrencisine, Yunanistan’dan Türkiye’ye kuryelik yapması için 500 dolar verdi. Daha sonra botun sahibi, Costas ve Mihalis takma isimlerini kullanan Mehmet Yayla ve Ahmet Düzgün Yüksel ile tanıştırıldı. Bu kişilerin de Türkiye’ye gidecek botta olacağı belirtildi. Son buluşma 29 Temmuz’da Sakız Adası’nda oldu. Bu görüşmeye restoran sahibi, Hasan Biber ve Mehmet Yayla da katıldı.

Haberin Devamı