Gazete Vatan Logo
Magazin Bir kutu dolusu ‘kendin-yap’ projesi

Bir kutu dolusu ‘kendin-yap’ projesi

Kendin-yap projelere ilgiliyseniz ve boş zamanlarınızı değerlendireceğiniz proje fikirleri arıyorsanız Make My Day kutuları ile tanışmalısınız. Bu kutulardan sipariş verip evinizde kendi atölyenizi de oluşturmuş oluyorsunuz. Boş vakitlerini kaliteli bir şekilde geçirmek isteyenler için çok keyifli bir uğraş. Hobi paketlerinin yaratıcısı Lara Talvi ile projeyi konuştuk.

Bir kutu dolusu  ‘kendin-yap’ projesi

Make My Day fikri nereden çıktı?

Zor koşullarda geçen bir 2015 senesi sonrası etrafımdaki herkes endişeli kaygılı ve mutsuzdu. Yapacağım işin insanlara iyi gelecek bir şey olması üzerinde çok düşündüm. Konsept insanların yapmaya ve kendilerine zaman ayırmaya başlayarak gününü güzelleştirmesi oldu ve bu marka ortaya çıktı.

Ne kadar sürede hayata geçirdiniz?

Yaklaşık 6 ay neler yapsam diye fikirlerin içinde yüzdüğüm bir süre oldu. Sonunda bu fikirleri fayda çerçevesinde değerlendirip projelendirdim ve şirketi ortağımla beraber hayata geçirdik. Make My Day, 2017 Ocak ayında hayata geçti. Önümüzdeki hafta bir senesi bitiyor.

Marka olarak neler gerçekleştirdiniz?

Yola kutu ile çıktık. Malzeme ve tarifleri hazır kutuları insanların malzemeleri nereden bulacağım, zaman ayıramam, internetteki tarifler hep yanlış çıkıyor gibi düşüncelerinden yola çıkarak hazırladık. Hobi, güzellik ve tatlı konseptlerinden oluşan projelerimizi her mevsime özel hazırladık. Daha sonra atölye projeleri ortaya çıktı. İş ev arası koşuşturan, evde ne yapacağım diye sıkılan, bir akşamı evde sadece sosyal medyaya bakıp mutsuz hissedenlere “dur ve yapmaya başla” demek istedik. Sene içinde çok farklı atölyelerde ve birçok şirket içinde “Kendin Yap” atölyeleri düzenleyerek katılımcıların kendine zaman ayırması, sadece tüketme yerine üretme süreçlerine dahil ettik. Katılımcılarımız atölyelerden hem mutlu ayrıldı hem de “yapmak bana iyi geliyormuş” fikrine katılmaya başladı. Şu an İstanbul’da 12 farklı atölye ile ortak projeler gerçekleştiriyoruz. Markalarla özel projelerde iş birlikleri yaparak “Kendin Yap” videoları ve çalışanlarına özel motivasyon aktiviteleri düzenliyoruz.

Haberin Devamı

Boş vakitlerinizi değerlendirin

Make My Day insanlara neler sunuyor?

Make My Day insanlara gününü güzelleştirme fırsatı sunuyor. Kendine 1-2 saat zaman ayıran herkesin bir şeyler üretebileceğini, ürettiklerini kullanabileceğini gösteriyor.

2018 yılında hedefleriniz neler?

Daha çok yapan insan hayalini kuruyoruz aslında. Yapma süreçlerinin keyfine vararak bu süreci sevdikleri ile de paylaşan insanlarla beraberiz. Büyük sosyal sorumluluk projeleri ile Türkiye’nin diğer bölgelerine açılmak; büyük bir atölye kurmaksa 2018 hayallarimiz arasında.

Önümüzdeki dönem atölyelerinden bahseder misiniz?

“Kendi Sabunlarını Yap, Kendi Peelingini Yap, Kendi Dünyanı Yarat, Kendi Bahçeni Tasarla, Kendi Panonu Tasarla” gibi atölyeler ile renkli, keyifli ve kaliteli zaman geçirmek isteyen gençlere yarı yıl tatilinde harika programlar hazırladık. Instagram hesabımız olan ‘makemydaytr’den gelişmeleri takip edebilir, kutulardan sipariş verebilirsiniz.

Haberin Devamı