Gazete Vatan Logo

Bir köy okulunun büyük başarısı

İzmir Bergama'da bin 100 metre rakımda eğitim veren İsmailli İlköğretim Okulu büyük bir başarıya imza attı.

İzmir Bergama'da bin 100 metre rakımda eğitim veren İsmailli İlköğretim Okulu, Toplam Kalite Yönetimi uygulamaları kapsamında, 30 ilçeden katılan bin 465 okul arasından sıyrılarak İzmir birincisi oldu. Türkiye birincisi olmak için kolları sıvayan İsmailli İlköğretim Okulu ile birlikte, İzmir'de ilk defa bir köy okulunun kalitesi tescillenmiş oldu.

İstenirse oluyormuş

İsmailli İlköğretim Okulu'nda düzenlenen törene, İl Milli Eğitim Müdürü Ragıp Üye, Bergama Kaymakamı Ahmet Ertan Yücel, İlçe Milli Eğitim Müdürü İlyas Duman, Okul Müdürü Ersin Sezen, öğretmenler, köy muhtarları, veliler ve öğrenciler katıldı. İl Milli Eğitim Müdürü Üye, köy okulunun başarısından dolayı mutluluk duyduğunu ifade ederek, "İzmir merkezinde pek çok okul, bu köy okulunun başarısını yakalayabilmiş değil. Demek ki istenirse olabiliyormuş. Bu okulda öğretmen, veli ve öğrenci dayanışması sağlanabilmiş. Bu da okulun ve öğrencilerin başarısına yansımış. Okulumuzun ne ihtiyacı varsa karşılamaya hazırım" diye konuştu.

Veli-öğrenci ilişkisinin önemi

Okulun öğretmenleri 'rüzgar gülü' adını verdikleri projeleriyle başarıyı nasıl yakaladıklarını anlattı. Okul Müdürü Ersin Sezen, "veli -öğrenci ilişkisine çok önem verdik. Velilere sosyal iletişim becerileri seminerleri vererek, meslek kazandırma ve okuma-yazma kursu açtık. Öğrenciler için çeşitli turnuva ve yarışmalar düzenlendik. Kız çocuklarının okula yazdırılması için velilerle tek tek görüşüldü. Çevredeki 15 köyde okula gönderilmeyen kız çocuğu kalmadı. Böylece hep beraber başarıyı yakaladık" dedi.

İtalya'yı gördüler

AB projeleri içindeki Comenius Projesi kapsamında, henüz İzmir'e gitme şansını bile yakalayamayan öğrenciler İngiltere, İtalya ve Polonya'ya gönderilerek oradaki eğitim sistemini tanıma şansı yakaladı.

Haberin Devamı