Gazete Vatan Logo

Bir kolay sınav daha!

2017-LYS maratonu Edebiyat-Coğrafya sınavıyla sona erdi. 832 bin 994 adayın başvurduğu sınavın sonuçları, 11 Temmuz’da açıklanacak. Adaylar sınavın kolay olduğunu belirtirken, soruların güncel konulardan çı ktığını söyledi. A daylar, açık uçlu soruları da rahatlıkla çözdüklerini belirttiler. LYS-3 Sınavı, TM ve TS puan türünden tercih yapacak adayları doğrudan etkileyen, hatta sonucu belirleyen en önemli test. Dolayısıyla bu sınavdan yüksek netler çıkarmak, son derece önemli…

Adaylar, bu yılki Türk Dili ve Edebiyatı sorularında zorlanmadıklarını söylediler. Sorular adaylara kolay geldi. Öğrenciler, soruların anlaşılır ve paragrafların normal uzunlukta olduğunu belirtti. Bu yönlerden bakılırsa sınavda sürpriz denebilecek sorulara yer verilmemiş. LYS3’e giren adaylar, Divan Edebiyatı’ndan çıkan soruların çokluğundan şikayet etti. Divan Edebiyatı’ndan çıkan 10 soru, adayların şaşırmasına neden oldu. Adaylar, müfredat dışı soruyla karşılaşmadıklarını belirtti. Birkaç bilginin birleştirilmesini gerektiren soru tipleri olmasına rağmen, k onu ayırmadan düzenli çalışan her öğrencinin yanıtla makta zorlanmayacağı sorular olduğunu vurguladılar. Hemen her konudan soru sorulduğunu söyleyen adaylar, ‘paragraf soruları, YGS tarzındaki paragraf sorularından daha kolaydı’ dedi. Dil ve anlatım bölümündeki sorular önceki yıllarda olduğu gibi anlam bilgisi ağırlıklı olmakla beraber, karma dil bilgisi sorularıyla da tüm müfredat yoklanmış.

Haberin Devamı

Coğrafya kısmen zorladı

Adaylardan edindiğimiz izlenimlere göre LYS Coğrafya-1 soruları da fazla zorlayıcı değilmiş. Önceki yıllara göre daha kolay bir sınav olduğu söylenebilir. Sorular 11 ve 12 sınıf konuları ağırlıklı hazırlanmış. Ekonomik coğrafya, küresel ortam ve çevre toplum konumları ile coğrafyanın kaçınılmaz bir özelliği olan haritalı sorulara çokça yer verilmiş. YGS tarzında da birkaç soru vardı.