Gazete Vatan Logo

Bir kez daha adam oldu!

Diyarbakır’da şehit düşen bomba imha uzmanı Haydar Çetin’in oğulları Eymen ve Emin’i sünnet düğününde silah arkadaşları ve vatandaşlar yalnız bırakmadı. Ünlü komedyen Şahan Gökbakar, Eymen için ‘minik adam’ demişti...

Bir kez daha adam oldu!

Diyarbakır’ın Sur ilçesinde 9 Aralık 2015’te PKK’nın uzun namlulu ve silahlarıyla yapılan hain saldırıda şehit düşen bomba imha uzmanı Haydar Çetin’in 7 yaşındaki oğlu Eymen ve kardeşi Emin erkekliğe ilk adımını attı. Sosyal medyada şehit oğullarının sünnet düğünü için yapılan çağrıya vatandaşlar ve şehidin silah arkadaşları sessiz kalmadı. Eymen için hazırlanan sünnet düğününe yüzlerce kişi katıldı.

Babasını ziyaret etti

Babası şehit olmasa Eymen’in sünnet düğünü 2016’da yapılacaktı. Eymen’in ertelenen sünneti küçük kardeşi Emin’le birlikte dün Ankara Sincan’da yapıldı. Sünnet düğününden önce Eymen ve kardeşi babasının kabrine giderek dua etti. Kabir ziyaretinin ardından vatandaşların oluşturduğu sünnet konvoyuna Toma aracı eşlik etti. Düğüne Sincan Belediye Başkanı Mustafa Tuna, MHP’li vekil Erkan Haberal, emniyet yetkilileri ve vatandaşlar katılım gösterdi. Şehidin babası Dilaver Çetin, torunlarının böyle bir günde yalnız bırakılmadıkları için çok mutlu olduğunu ifade etti.

Gözyaşları içimizi yakmıştı

Haberin Devamı

Şehit oğlu Eymen, cenaze töreninde babasının arkasından akıttığı gözyaşlarıyla tüm Türkiye’nin hafızasına kazınmıştı. Ünlü komedyen Şahan Gökbakar, sosyal medya hesabından Eymen’in fotoğrafını paylaşıp “Senin o gözyaşların kalbimin içine aktı minik adam… Göğsümün üstüne koca bir kaya oturdu sanki... Küçükken yaşanan acılar olgunlaştırırmış insanı. O yüzden sen artık 7 yaşında bir çocuk değil; 7 yaşında koca bir adamsın…” satırlarını paylaşmıştı.