Gazete Vatan Logo

Bir kamyon belge inceleniyor

FETÖ sanıklarının avukatlığını yapan ve aralarında Fethullah Gülen’in yeğeni Kemalettin Gülen’in de bulunduğu 22 avukat tutuklanırken, şüphelilerin evinde ele geçirilen bir kamyon belge inceleniyor

Bir kamyon belge inceleniyor

FETÖ/PDY davalarında yargılanan firari sanık Fetullah Gülen, kapatılan Samanyolu Yayın Grubu Başkanı Hidayet Karaca ve eski emniyet müdürlerinin de aralarında bulunduğu bazı sanıkların avukatlığını yapan 95 şüpheliyle ilgili, “silahlı terör örgütüne üye olmak” suçundan İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturmada, şu ana kadar 22 kişi tutuklandı. 15 Temmuz darbe girişiminin ardından yurt dışına kaçtıkları iddiasıyla aralarında Fetullah Gülen’in avukatı Nurullah Albayrak’ın da olduğu 34 şüpheli hakkında ise tutuklamaya yönelik yakalama emri çıkarıldı.

‘Ben cemaati sevmem’

Fetullah Gülen’in avukatı Nurullah Albayrak ile eski emniyet müdürlerinin avukatları Ömer Turanlı, Kemal Şimşek, Yusuf Danyal Kılıçalp, Cemalettin Mutlu, Hüseyin Ataol, Fikret Duran ve Fatih Nadi Doğan, soruşturma kapsamında firari şüpheli olarak aranıyor. Tutuklu avukatlardan Gülen’in yeğeni Kemalettin Gülen’in, Ergenekon davası kapsamında, davanın sanıklarından Alparslan Arslan’ın arkadaşı olduğu için tanık olarak dinlenildiği ve beyanında doğduğundan beri cemaat üyesi olduğunu söylediği, bu soruşturma kapsamında verdiği ifadesinde ise, “Ben cemaati sevmem, hiçbir ilgim yok” dediği öğrenildi.

Haberin Devamı

ByLock kullanıcıları

Bu arada Başsavcılığın talimatıyla Şişli’deki bir avukatlık ofisinde yapılan arama sonucunda ele geçirilen bir kamyon belgenin incelemesi devam ediyor. Büro ortakları avukatlar Cüneyt Yüksel ve Murat Karkın’ın yurt dışına kaçtığı dile getirildi.Soruşturma kapsamında tutuklanan ve haklarında yakalama emri çıkarılan birçok avukatta FETÖ’nün şifreli haberleşme programı ByLock bulunduğu tespit edildi. Bu avukatların, yargısal süreçlerde izlenen politika ve örgüt stratejisinin belirlenmesinde etkili oldukları öne sürüldü.