Gazete Vatan Logo

Bir kalemde Avrupa’da ikinci pazar olduk!

Türkiye, geçen yıl 631 milyon euro ciro yapan, 2.1 milyar kalem üreten Faber-Castell’in Almanya’dan sonraki en iyi ikinci pazarı oldu. Kont Charles von Faber-Castell, “Türk halkının tutkusuna, kültürel mirasına, genç ve dinamik nüfusuna hayranlık duyuyorum” dedi

Bir kalemde Avrupa’da ikinci pazar olduk!

Yılda 2.1 milyar adet kalem üreten Faber-Castell’in patronu Kont Charles von Faber-Castell, yeni kalemlerinin tanıtımı için Türkiye’ye geldi. 1969 yılından bu yana Adel Kalemcilik ile çalıştıklarını, Türk eşi Melisa Eliyeşil’den dolayı Türkiye’nin ikinci evi olduğunu söyleyen

Charles von Faber-Castell, “Adel Kalemcilik’le uzun yıllara dayanan işbirliğimiz sayesinde Türkiye Faber-Castell‘in Avrupa’dak ikinci büyük pazarı, dünyadaki en önemli pazarlarından biri haline geldi. Türk halkının tutkusuna, kültürel mirasına, genç ve dinamik nüfusuna hayranlık ve saygı duyuyorum. Başarımızın sırrı girdiğimiz ülkelerde uzun vadeli planlar yapmamız. Türkiye de bu ülkelerin başında geliyor. Türkiye’ye ve gelecekte bize çok daha büyük fırsatlar sunacağına inanıyonum” dedi.

4 bin 500 çeşit ürün

Adel Kalemcilik’in 48 yıldır Faber-Castell ile güçlü işbirliğini sürdürdüğünü vurgulayan Adel Kalemcilik Genel Müdürü Evrim Hizaler de şunları söyledi: “Tam 48 yıl önce, 150 çeşit ürünle üretime başlamıştık. Bugün portföyümüzde 4 bin 500 ürün çeşidi bulunuyor. 48 yılda ürün çeşidimizi 30’a katladık. Türkiye’nin ve yakın coğrafyanın en büyük kırtasiye ürünleri üreticisi olduk. Bugün üretimimizin yüzde 10’a yakın kısmını yakın coğrafyaya ihraç ediyoruz. Hayata iz bırakmak ve bizim gibi hayata iz bırakmak isteyen herkesin yanında olmak için çalışırken Faber-Castell’in güçlü desteğini de her zaman yanımızda hissettik. Kurulduğumuz günden beri devam eden işbirliğimizi 1995 yılında ortaklıkla taçlandırdık. Graf von Faber-Castell’in yeni koleksiyonuyla Türkiye’deki konumumuzu daha da güçlendireceğimize ve büyüteceğimize inanıyoruz.”

Haberin Devamı

Boyama kitapları rekor getirdi

256 yıllık geçmişi olan Faber-Castell’in son 2 yılda satışlarında global bir rekora imza attığını ve 2015-2016 finans yılında satışlarının 631 milyon euroya ulaştığını belirten Kont Charles von Faber-Castell, şunları söyledi: “Tüm dünyada yetişkinleri etkisi altına alan boyama trendi ve el yazısının geridönüşü gibi pek çok analog trend de Faber-Castell’in başarısını destekliyor. Bu yıl da rekor kıracağımızı öngörüyoruz.”
Yılın Kalemi Vikingler’den ilham aldı
Anadolu Grubu şirketlerinden Adel Kalemcilik, Adel ve Faber-Castell markasıyla ürettiği kırtasiye malzemelerini Türkiye ve 60 yakın ülkede tüketiciyle buluşturuyor. Avrupa genelindeki ağaç cidarlı kalem üretiminin yaklaşık yüzde 13’ü Adel Kalemcilik tarafından yapılıyor. Adel Kalemcilik, Graf von Faber-Castell’in 2017 koleksiyonunu Kont
Charles von Faber-Castell’in katılımıyla tanıttı. Graf von Faber-Castell kalem ve aksesuarları markanın, mükemmellikte en üst noktaya ulaşma tutkusunu yansıtıyor. Graf von Faber-Castell koleksiyonunda dolma kalem ve kurşun kalemlerin yanı sıra deri kalemlik, kalem tablası, not defteri gibi masaüstü setleri, kalem kılıfı, anahtarlık, kartvizitlik, ajanda, cüzdan, çanta ve kol düğmeleri gibi özel tasarım aksesuarlar yer alıyor. Kont Charles von Faber, “Babam Faber-Castell markasını oyuneğitim, sanat-grafik, premium, yazım ve işaretleme olarak 5 alana ayırdı. Graf von Faber-Castell koleksiyonu bu anlamda Faber-Castell’in premium bir marka olarak konumlanmasının öncüsüdür” dedi.
Bu arada Graf von Faber-Castell koleksiyonunun en değerli parçalarından biri olan ve her yıl farklı bir temadan ilham alan Yılın Kalemi’nin 2017 tasarımı Türkiye’deki kalem severler ve koleksiyonerlerle ilk kez buluştu. 2017 yılında ilhamını Vikingler’den alan Yılın Kalemi Viking yelkenlilerinin dokularını günümüze taşıyor.

Haberin Devamı