Gazete Vatan Logo

Bir kafası vejetaryen

ABD’de yaşayan Todd Ray’in benzerine az rastlanır bir koleksiyonu var

Los Angeles’ta hafta başında düzenlenen Venice Beach Freakshow’da koleksiyonunu dünyaya tanıtan Ray, aslında Grammy ödüllü bir müzik yapımcısı.

Mick Jagger, Beastie Boys gibi dev isimlerle birlikte çalışan Ray, 2010 yılında “dünyanın en büyük iki başlı hayvanlar koleksiyonunun sahibi” olarak Guinness Rekorlar Kitabı’na girmiş.

Ray’in 157 bin dolara mal olan koleksiyonunda şu an 22 (kafaları ayrı ayrı sayarsanız 44) adet canlı hayvan var. Bunun yanı sıra Ray doldurulmuş ve kurutulmuş birçok iki kafalı hayvana da sahip.

SAKALLI EJDERHALAR

Ray’in bütün hayvanları çok ilginç. Ancak muhtemelen en dikkat çekicileri iki kafalı ve altı bacaklı sakallı ejderhalar.

İlk ejderhaları Pancho ve Lefty’le neredeyse iki yıldır birlikte olsa da Ray, koleksiyonuna yeni bir iki kafalı altı bacaklı sakallı ejderha katmakta tereddüt etmemiş.

Daha genç ve küçük olan bu yeni elemanın adı ise Robert Louis Stevenson’ın ünlü romanından hareketle Jeckyl ve Hyde.

Ray, Huffington Post’a yaptığı açıklamada Jeckyl ve Hyde’ın beş aylık olduklarını belirterek, “San Diego’da böyle bir hayvan olduğunu duyar duymaz sahipleriyle bağlantı kurdum. Yaklaşık iki aydır beraberiz” dedi.

BİRİ YİYOR, ÖBÜRÜ SU İÇİYOR

Hyde’ın Jeckyl’ın parazit ikizi olduğunu belirten Ray, “Jeckyl’ın yan tarafından çıkıyor ve hareketleri de sınırlı” diye konuştu. Ray en başta ikilinin kalplerinin ortak olduğunu düşündüklerini, ancak sonradan ayrı ayrı iki kalp olduğunu fark ettiklerini de belirtti.

Ancak yemek konusunda bütün işi Jeckyl yapıyor: “Hyde sadece su içiyor. Yalnız bir kez cırcır böceği yediğini gördüm o kadar.”

Pancho ve Lefty için ise durum bambaşka. İkisi de yemek yiyorlar. Ama Pancho böcek yerken, Lefty vejetaryen. Sadece yeşil bitkilerle besleniyor.

Ray’in koleksiyonundaki diğer dikkat çekici karakterler iki kafalı kral yılanı Laverne ve Shirley, albino domuz burunlu yılan Lenny ve Squiggy, tosbağa Cheech and Chong, iki kafalı keçi, iki kafalı su kaplumbağası ve dünyanın tek üç kafalı canlısı Myrtle, Squirtle ve Thirdle da var.
(Hürriyet)

Haberin Devamı