Gazete Vatan Logo

Bir kadın daha öldürüldü!

Daha önce yumrukladığı için ceza aldığı 25 yıllık eşini bu kez pompalı tüfekle öldürdü

ADANA’da, boşanma davası açıp, ayrı bir eve taşınmak için eşyasını toparlayan 25 yıllık eşi 51 yaşındaki Semiha Karadağlı’yı pompalı tüfekle öldüren aynı yaştaki Süleyman Karadağlı’nın daha önce de eşini yumrukladığı için ceza aldığı ortaya çıktı.

Kışla Mahallesi’nde oturan 4 çocuk annesi Semiha Karadağlı, 12 Ocak’ta, sokaklardan topladığı depozitolu bira şişelerini satması için kızını bakkala göndermesi nedeniyle eşi emekli özel güvenlik görevlisi Süleyman Karadağlı ile tartıştı. Sinirlenen Süleyman Karadağlı, karısını tekme tokat dövdü. Geçen ağustos ayında da daha önce de gördüğü şiddet nedeniyle eşinden boşanma davası açan Semiha Karadağlı, yaşadığı bu olayın ardından, kocası hakkında Cumhuriyet Savcılığı’na suç duyurusunda bulundu. Süleyman Karadağlı hakkında, ’eşe karşı kasten yaralama’ suçundan 5 yıla kadar hapis cezası istemiyle Adana 5’inci Sulh Ceza Mahkemesi’nde dava açıldı.

TAŞINACAKKEN ÖLDÜRÜLDÜ
Eşinin şiddetinden bunalan Semiha Karadağlı, kendine iş ve ev bulup, taşınmaya karar verdi. Karadağlı, bu amaçla 23 Şubat’ta taşınmak için eşyasını toplarken, tartıştığı kocası tarafından çocukları 16 yaşındaki Merve ve 14 yaşındaki Vahide’nin gözleri önünde tüfekle öldürüldü. Cinayetle ilgili soruşturmayı yürüten Cumhuriyet Savcısı, hazırladığı iddianamede, cinayet şüphelisi eş hakkında ’eşini kasten öldürme’ suçundan ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezası istedi. Süleyman Karadağlı, önümüzdeki günlerde Adana 5’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılanacak.

KATİLİNİ AFFETMİŞ
Öldürülen Semiha Karadağlı’nın 2008’de de eşi tarafından yumruklanarak dövüldüğü, şikayet üzerine hakkında Adana 4’üncü Sulh Ceza Mahkemesi’nde dava açıldığı anlaşıldı. 2009’da sonuçlanan davada, eşini döven Süleyman Karadağlı, suçlamayı kabul ederek, pişman olduğunu söyledi. Öldürülen Karadağlı da tartışma sonucunda eşinin kendisine yumrukla vurduğunu söyleyip, pişman olduğu için şikayetinden vazgeçti. Mahkeme hakimi, şikayetten vazgeçildiğini de göz önünde bulundurarak, ’Basit yaralama’ suçundan yargılanan sanığa 3 bin TL adli para cezası verdi, sabıkasız oluşu ve yeniden suç işlemeyeceği kanaatiyle bu cezayı erteledi.

Haberin Devamı