Gazete Vatan Logo

Bir itiraf bir iddia!

Behzat Ç’nin senaristi Emrah Serbes, baba ve 16 yaşındaki kızının ölümüne neden olan kazada aracı kendisinin kullandığını itiraf etti. Baba-kızın yakınları ise “İtiraf etmese adli tıp raporunda ortaya çıkacaktı” iddiasında bulundu.

Bir itiraf bir iddia!

22 Eylül Cuma günü saat 04.30 sıralarında İzmir’den Aydın yönüne giden Ayhan Özçelik (59) yönetimindeki otomobile, arkadan gelen bir otomobil çarptı. Çarpmanın şiddetiyle savrulan Özçelik’in otomobili taklalar attı. Sürücü Ayhan Özçelik ve 16 yaşındaki kızı Zeynep olay yerinde hayatını kaybeti. Sürücünün eşi Nilgün Özçelik ise ağır yaralı olarak Torbalı Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Yolda kalbi duran ve yapılan müdahalelerle hayata döndürülen Nilgün Özçelik, Ege Üniversitesi Hastanesi’ne sevk edildi. Burada yoğun bakıma alınan kadının hayati tehlikesinin sürdüğü öğrenildi. Kazayı yara almadan atlatan diğer otomobilin sürücüsü denilen Kenan Doğru ise tutuklandı.

‘Arkadaşım suçsuz’

Kazayla ilgili İzmir Torbalı Başsavcılığı soruşturma açtı. Behzat Ç.’nin senaristi yazar Emrah Serbes, dün tweet atarak kazayı kendisinin yaptığını itiraf etti. Serbest, itirafında “Kendimi kaybettim ve bu şok nedeniyle o an kazayı üstlenemedim. Kazayı yanımda oturan arkadaşım Kenan Doğru üstlendi. Şu an suçsuz olduğu halde cezaevinde yatmaktadır” diye yazdı.

Haberin Devamı

Kan inceleniyordu

Ancak ölen baba-kızın yakınlarına göre Emrah Serbes kazayı itiraf etmese de adli tıp raporuyla aracı kendisinin kullandığı ortayı çıkacaktı. Soruşturmayı yürüten Torbalı Başsavcılığı 3 gün önce kaza sırasında aracı kullanan kişinin tutuklanan Kenan Doğru olmadığı şüphesiyle soruşturma açmış ve şoför hava yastığı üzerindeki kan örneklerinin Serbes’e mi yoksa Doğru’ya mı ait olduğunun bildirilmesini istemişti.

Hızımı 130-140 km’ye düşürdüm

Tutuklanan Emrah Serbes mahkemedeki ifadesinde, “O gün tatil için arkadaşım Kenan Doğru Bodrum’a doğru yola çıktık. Kenan iş bulamadığını söyleyince 2 bin TL’ye şoförüm olması için anlaştık. O gün işe başladı. Önce arabayı Kenan kullanıyordu. Yorulunca İzmir’e doğru ben kullanmaya başladım. Yağmur çiseleyince hızımı 130-140 km’ye düşürdüm. Rampayı çıkınca orta şeritte bir araç gördüm. Direksiyonu kırdım ama araca çarptım. Takla atarak sağdaki tele takıldık. Sunrooftan dışarı çıktık ve çarptığımız araca gittik. Araçtaki bayanın yaşadığını fark ettim ve geçen araçlara ‘112’yi arayın’ dedim. Camdan fırlayarak ölen çocuğu görünce kendimi kaybettim. Suçu üstlenmememin nedeni budur. Arkadaşım Kenan bunu anlayınca suçu üstlendi. Araç kullanırken kesinlikle alkol ya da uyuşturucu kullanmadık. Kazadan sonra İstanbul’a gittim. Bir psikiyatri kliniğinde 4-5 gün tedavi oldum, kendimi cezaevine hazırladım. Cezama razıyım” dediği öğrenildi.

Haberin Devamı

‘Özrünü kabul etmiyoruz’
Emrah Serbes’in itirafından sonra kazada ölen Ayhan Özçelik’in yeğeni Gizem Bozdağ yaptığı açıklamada,”Ayhan Özçelik benim dayım. Zeynep de kuzenim. Özrünü asla kabul etmiyoruz. Kendisinin ve ailesinin aynı acıyı kat ve kat daha fazla yaşamasını diliyorum” dedi. Twitter kullanıcıları ise itirafla ilgili ikiye bölündü. Kimileri Emrah Serbes’in itirafının takdir edilmesi gerektiğini belirtirken kimileri de ‘Alkol mü, madde mi? Kimbilir hangi nedenle bu kadar bekledi” diyerek tepkilerini dile getirdi.
İŞTE O İTİRAF
“22.09.2017 tarihinde İzmir Aydın otobanında meydana gelen kazanın sorumlusu benim. Bu kazada aynı aileden bir baba-kız hayatını kaybetti, anne ise yoğun bakımda. Ölen genç kız, bir çocuk, 16 yaşında. Hiçbir şey bir genç kızın hayatından daha değerli değildir.
Bir rampanın ardından birden önümüze çıkan araca çarpmamak için elimden gelen bütün çabayı sarf ettim. Kaygan zemin nedeniyle yavaşlayamadığımdan direksiyonu bariyerlere kırdım. Ama çarpışmanın önüne geçemedim. Bariyerleri aşarak üç-dört takla attık ve sonunda demir tellere takılarak durduk. Açılan hava yastıkları ve aracın güvenlik sistemi nedeniyle kazayı hafif sıyrıklarla atlattık. Kaza esnasında yanımda oturan arkadaşım Kenan Doğru ile birlikte aracın sunroof’undan çıktık ve diğer aracın yanına gittik.
Araçtakilerin nabızlarına baktım anne hâlâ hayattaydı. 112’yi aradık ama ambulans olay yerine çok geç geldi. Araçtan fırlayıp yolun kenarında yatan genç kızı görünce kendimi kaybettim ve bu şok nedeniyle olay anında kazayı üstlenemedim.
Kazayı oturan arkadaşım Kenan Doğru üstlendi. Şu an suçsuz olduğu halde cezaevinde yatmaktadır. Kenan’ı Beşiktaş tribününden tanırım, senelerce birbirimizi kolladık. Bu hadise nedeniyle hiç kimseye bir şey söylemeden sonuna kadar cezaevinde benim için yatabilecek bir insandır.
Ama oradan günler geçtikçe bu vicdanı sorumluluğu kaldıramayacağımı anladım. Savcılığa geldim ve kendim teslim oluyorum. Hayatını kaybedenleri geri getirmeyecek olsa da cezam neyse çekmeye hazırım. Hayatını kaybedenlerin yakınlarından özür dilerim. Keşke bu kazada ben ölseydim. Hayatı boyunca haktan, hukuktan, adaletten bahsetmiş biri olarak bundan sonra doğan her gün benim için bir azap olacak. Suçun cezasından kaçabilirsin ama vicdanının azabından kaçamazsın.”

Haberin Devamı