Gazete Vatan Logo

Bir intihar daha!

Aşkına karşılık göremeyen liseli İsmet, çareyi ölümde aradı ve ardında da bir mektup bıraktı... İşte o satırlar...

MUĞLA'nın Milas İlçesi'ne bağlı Ören Beldesi'nde, Milas Anadolu Teknik Lisesi ve Endüstri Meslek Lisesi 9'uncu sınıf öğrencisi 15 yaşındaki İsmet Benli, evlerinin ahırında kendini iple tavana asarak canına kıydı. Gencin sevdiği kızın aşkına karşılık vermemesi ve bugün alacağı karnesinde çok sayıda zayıfı olduğu için bunalıma girdiği ileri sürüldü.



Olay, Yalı Mahallesi'ndeki Hüseyin Benli'ye ait evin ahırında bugün saat 01.00 sıralarında meydana geldi.

Ören Belediyesi'nde işçi olarak çalışan 39 yaşındaki Hüseyin Benli, gece uyandığında oğlu İsmet Benli'yi yatağında göremeyince, odalara baktı.

Ancak, dış kapının aralık olduğunu gören Hüseyin Benli, evlerinin yanındaki ahıra gittiğinde oğlunun, tavandaki kalaslara iple asılı olarak buldu. Hüseyin Benli, hemen durumu jandarmaya ve sağlık ocağındaki doktorlara bildirdi.

Olay yerine gelen jandarma ekipleri ve sağlık ocağında görevli doktorlar, İsmet Benli'nin öldüğünü belirledi.

İki çocuklarından biri olan İsmet Benli'nin ölümü üzerine baba Hüseyin Benli ile 33 yaşındaki anne Seyhan Benli sinir krizi geçirdi.



ŞİİR DEFTERİNE YAZMIŞ

İsmet Benli'nin şiir defterine, intiharından kısa bir süre önce, "Mert babanın delikanlı oğluyuz. Ecel ile sözlü, ölüm ile nişanlıyız. Varlığımız zulüm, yokluğumuz ölüm" ve "Bizim kitabımızda kaderimiz doğuştan yazılır. Şiirler, şarkılar hayatımızı anlatır ve `Aşkımızı unuttuk' cümlesi ancak mezar taşımıza yazılır. Aramızdaki mesafeler ne kadar uzun olursa olsun, yalnızlığa giden tüm yollara adını yazdım. Hangi yoldan geçersen geç, seni sevdiğimi okuyacaksın, şimdi okuduğun gibi" yazdığı belirlendi.



"DUYGUSAL BİRİYDİ"

Gözü yaşlı baba Hüseyin benli, oğlunun çok duygusal biri olduğunu belirterek, "Yıllardır dersleri çok kötüydü. Son karnede de dokuz zayıfı gelecekti. Bunun için çok üzülüyordu. Onu dün pastaneye götürüp, tatlı ısmarladım. Sınıfını geçse de kalsa da motosiklet ve bilgisayar alacağıma dair söz verdim. Bir de iki yıldır komşu Çamköy'den bir kıza aşıktı. Aşkına karşılık bulamadığını düşünüyorum. tüm bu nedenlerle bunalıma girmiş olabilir. Odasındaki şiir defterinde de sürekli üzüntü ve ölümden bahsediyordu. Böyle olacağını hiç düşünmemiştim. Çok üzgünüm" dedi.

Sınıf arkadaşları da Benli'nin son zamanlarda çok içine kapandığını, bir kenara çekilip, yalnız kalmayı tercih ettiğini belirterek, "İntihar ettiği haberini alınca adeta şok olduk. Üzüntümüz büyük" dediler.

Jandarma, olayla ilgili soruşturma başlatırken, Benli'nin cenazesi bugün yakınlarının ve öğrenci arkadaşlarının katılacağı cenaze töreninin ardından belde mezarlığında toprağa verilecek.





































Haberin Devamı