Gazete Vatan Logo

Bir ihtimal daha var!

Yeni Zelanda'dan gelen haber, akademisyen Didem Yaman'ın ailesini umutlandırdı...

Yeni Zelanda’da depreme yakalanan akademisyen Didem Yaman’dan hala haber alınamadı. Yaman için umutlar tükeniyor derken internete düşen bir haber ailesini umutlandırdı.

Yeni Zelanda’nın ikinci büyük kenti Christchurch’te 13 gün önce meydana gelen 6.3 şiddetindeki deprem sonrasında kendisinden hala haber alınamayan akademisyen Didem Yaman için umutlar tükeniyor derken bir ihtimal daha doğdu. Çanakkale 18 Mart Üniversitesi’nde öğretim üyeliği yapan Didem Yaman’ın akıbetiyle ilgili konuşan babası İzzet Yaman, kızının yaşadığına inandığını belirterek son bir umudunun daha olduğunu söyledi.

Umutlandıran haber

Christchurch kentinde enkaz arama çalışmalarının devam ettiğini söyleyen Yaman, “Didem’in ismi hala yaralı ve ölü listelerinde geçmiyor. Şu anda Yeni Zelanda’da ismi verilip de bulanamayan 50 kayıp var. 200’ün üzerinde de ölü sayısı var. Kızım Didem’in ismi bu 200 kişinin içinde de geçmediği için ben umutları yitirmiyorum Her gün bir ihtimal daha karşımıza çıkıyor” dedi. Oradaki internet sitelerinde depremden sonra yaralı olarak kurtulan 1400 kişinin halktan vatandaşlar tarafından barındırıldığı yönündeki haberler geçtiğine işaret eden Yaman, “Son umudum bu haber oldu.

Didem bu kişiler arasında olabilir. Ben kızımın kesinlikle yaşadığına inanıyorum. En son kendisinden ve arkadaşının telefonundan geziye gittikleri binanın 200 metre alanında sinyal alınmış. Bu bölgede de 700 kişilik bir arama ekibi çalışıyormuş. 32 ayrı devletin insanı olduğu için arama çalışmlarının devam etmesi yönünde baskılar var Yeni Zelanda’ya. Bundan dolayı 12 günde arama kurtarma çalışmaları bitmiş durumda değil” diye konuştu.

Başbakan’a çağrı

Kızının bulunması için sürekli Yeni Zelanda Wellington Büyükelçisi Ali Yakıtal’la görüştüğünü söyleyen Yaman, “Didem bir Türk vatandaşı. Bir baba olarak Başbakandan ve Cumhurbaşkanından kendi vatandaşları olan kızımın durumu için yardım ve ilgi bekliyorum” dedi.

Çanakkale 18 Mart Üniversitesi’nde öğretim görevlisi olan 31 yaşındaki Didem Yaman, Yeni Zelanda’da doktora çalışması yapıyordu.

Haberin Devamı