Gazete Vatan Logo

Bir haftada 4 saldırı

Almanya’da göçmenlerin 1 haftada düzenlediği terör eylemlerinin sayısı 4’e ulaştı. Son olarak Ansbach kentinde IŞİD sempatizanı bir Suriyeli mülteci hazırladığı bombayla 15 kişiyi yaraladı

Bir haftada 4 saldırı

Almanya’nın Bavyera eyaleti, son 1 haftada dördüncü kez mülteci kökenli bir kişinin düzenlediği terör saldırısıyla sarsıldı. Ansbach kentinde önceki gece Muhammed Dalil adlı Suriye kökenli mülteci, çantasında taşıdığı ev yapımı bombayı patlatarak 4’ü ağır 15 kişinin yaraladı. 27 yaşındaki saldırgan olay anında öldü.

Polis, eylemcinin kentte düzenlenen açık hava festivaline girmeye çalıştığını, bileti olmadığı için geri çevrilince yakınlardaki bir restoranın önündeki masaya oturduğunu belirtti. Bir süre bekleyen saldırganın kısa bir telefon görüşmesi gerçekleştirdikten sonra çantasındaki bombayı infilak ettirdiği kaydedildi.

Sınır dışı edilecekti

2 yıl önce Almanya’ya iltica eden eylemcinin, geçen yıl sığınma başvurusunun reddedilmesinin ardından, Avrupa Birliği (AB) topraklarına giriş yaptığı Bulgaristan’a iade edilmesine karar verildiği belirlendi. Uyuşturucu bağımlısı olan ve daha önce 2 kez intihar teşebbüsünde bulunan eylemcinin sınır dışı kararının ertelenmesiyle birlikte geçici oturma izni aldığı ifade edildi. Daha önce psikiyatri kliniğinde yattığı belirtilen eylemci için en son 13 Temmuz’da sınır dışı kararı alındığı açıklandı.

Haberin Devamı

Polis Dalil’in evinde yapılan aramada, saldırganın eylemi Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) adına gerçekleştirdiğini söylediği bir video kaydı ve bomba yapımında kullanılan malzemeler ele geçirdi. Dalil’in cep telefonunda da çok sayıda IŞİD videosu bulundu.

Würzburg kentinde geçen pazartesi 17 yaşındaki bir Afgan, banliyö treninde 5 kişiyi baltayla yaralamıştı. Cuma günü Münih kentinde de Ali Sonbali adlı İran asıllı Alman, bir alışveriş merkezinin önünde dördü Türk, 9 kişiyi silahla öldürdü. Pazar günü ise Suriyeli bir mülteci, Reutlingen kentinde hamile eşini palayla öldürdü, 2 kişiyi de yaraladı.

Yüzlercesi terörist

Neue Osnabruecker gazetesi, federal polisin Almanya’ya sığınan mülteciler arasında saklanan teröristlerle ilgili 410 ipucunu değerlendirdiğini yazdı. Olası teröristlerle ilgili şu ana kadar 60 dosya açıldığı belirtiliyor.

MERKEL ZORDA

Haberin Devamı

Alman kamuoyu, son günlerde yaşanan saldırıların ardından, Başbakan Angela Merkel’in göçmen politikasına yönelik eleştirilerini yeniden artırdı. Merkel, geçtiğimiz yaz AB ülkelerine yaşanan göçmen akını karşısında, 1 milyona yakın mülteciyi kabul etmişti. Merkel’in mültecilere yönelik ‘açık kapı’ politikası, halk desteğinde son yılların en büyük düşüşüne yol açarken, aşırı sağın yerel seçimlerde güç kazanmasına neden olmuştu.