Gazete Vatan Logo

Bir günde beş köy alındı!

Zeytin Dalı’nda 5 gündür ara verilen hava harekatı önceki gün tekrar başladı. Türk jetleri, gece boyunca hedeflere bomba yağdırdı. Çoklu roketatar ve obüs toplarıyla da ateş altına alınan Afrin’in batısında dün 5 köy birden ele geçirildi

Bir günde beş köy alındı!

TSK’nın 20 Ocak günü saat 17.00’de, 72 savaş uçağının havalanmasıyla başlattığı ‘Zeytin Dalı Harekatı’nda 21’inci gün geride kaldı. Türk Silahlı Kuvvetleri birlikleri ile Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) güçlerinin ilerleyişi dün bir kez daha hız kazandı.

F-16’lar bombaladı

En son 4 Şubat Pazar günü hava operasyonu yapılmıştı. Afrin bölgesinde, 5 gün sonra, gece yarısı uçak sesleri yeniden duyulmaya başlandı. Uçaklar, art arda Afrin’deki terör hedeflerini havadan bombaladı. Genelkurmay’dan verilen bilgilere göre hava harekatında 19 hedef imha edildi. Bu sırada, sınır hattında konuşlu birlikler de havadan hedef alınan terör mevzilerini, obüs ve çok namlulu roketatarlar ile karadan ateş altına aldı.

46 nokta kurtarıldı

Gece yarısı başlayan bombardıman, dün sabahın ilk ışıklarıyla yeniden başladı. Havadan ve karadan vurulan terör hedeflerinden yükselen dumanlar, Türkiye tarafından da görüldü. Bombardıman sonucunda YPG’lilerin Hatay’ın karşısında kurduğu terör cephesi paramparça oldu. Afrin’in batısındaki Orta Çakallı, Nisriyye, Dükkan, Eşkan, Cukali Favkani köyleri terör örgütü PYD/PKK’dan temizlendi. Böylece harekatın başından bu yana Afrin’in 5 beldesinde 1’i belde merkezi, 29’ü köy, 3’ü köy altı yerleşim ve 13’ü stratejik dağ veya tepe olmak üzere 46 nokta örgütten kurtarılmış oldu. Türk Özel Kuvvet askerleri ve ÖSO güçleri, Cinderes’e doğru ilerlemeye başladı.

Haberin Devamı

1062

Genelkurmay Başkanlığı’nca yapılan açıklamada, ‘Zeytin Dalı Harekatı’nın 21’inci gününde etkisiz hale getirilen terörist sayısının 1062 olduğu bildirildi.

YPG’nin füzeci ‘sivil’ kadınları!
Zeytin Dalı Harekatı’nın başlamasıyla birlikte terör örgütü YPG, Türkiye’deki sivilleri hedef aldı. Afrin’in belli noktalarından attığı füzelerle sivillerin ölümüne neden oldu. Terör örgütünün, füze attığı yerlerden biri de Reyhanlı’nın karşısındaki Cinderes Bölgesi. YPG’li kadın teröristler sivilleri hedef alarak füze atışları sırasında çektikleri fotoğrafları sosyal medyada paylaşıldı. İran yapımı olduğu iddia edinelen ÇNRA (çok namlulu roket atar silah sistemi) sistemini sivil giyimli kadın teröristler kullandı.
Cinderes ateş altında
Hatay’ın Reyhanlı ilçesindeki Oğulpınar Karakolu’ndan Afrin bölgesindeki mevzilere füze atışı yapıldı. Kentin batısındaki Cinderes beldesinde bulunan terör örgütü PYD/PKK noktalarına, tank, obüs ve Çok Namlulu Roketatar Silah Sistemleri (ÇNRA) ile ateş altına alındı.

Haberin Devamı