Gazete Vatan Logo

Bir günde 5 boğulma

12 yaşındaki İsviçreli otel havuzunda boğuldu

- Alanya’da ailesiyle tatil yapan İsviçreli 12 yaşındaki Melanie Stark, kaldıkları otelin havuzunda boğuldu. Olay, önceki gün 18.00 sıralarında Kargıcak Beldesi’nde Doris Aytur Otel’de meydana geldi. 22 Temmuz’da otele yerleşen Dichael ve Manique Stark çiftinin kızı Melanie, otelin havuzuna girdi. Melanie Stark’ın 1.6 metre derinliğindeki havuzda boğulma tehlikesi geçirdiğini gören otel çalışanları, hemen suya atlayıp onu çıkardı. Haber verilmesi üzerine olay yerine gelen sağlık ekiplerinin müdahalesine rağmen Melanie Stark kurtarılamadı. Jandarma ve savcılığın yaptığı incelemenin ardından Stark’ın cesedi, otopsi için Antalya Adli Tıp Kurumu’na gönderildi.

- Manavgat Beşkonak köyünde arkadaşlarıyla Köprü Çay’da rafting yapan Ali Aytaş Dargün (34), turu tamamladıktan sonra can yeleğini çıkararak ırmağa girmek istedi. Rehberlerin can yeleksiz ırmağa girmenin tehlikeli olabileceğine dair uyarısına rağmen suya giren Dargün, girdaba kapıldı. Dargün’ü rafting rehberlerive arkadaşları sudan çıkardı. İlk etapta hayata döndüğü düşünülen Dargün, ambulansın gelmesinin beklendiği sırada yeniden fenalaşarak yaşamını yitirdi.

- Düzce’de, 11 yaşındaki Ferdi Demirci, serinlemek için arkadaşlarıyla ÇamKöy mevkisinde Melen Çayı’na girdi. Daha önce kum çıkarılan yerde suya giren Demirci, gözden kayboldu. Kocaeli’nin Babalı köyü sahilinde arkadaşlarıyla denize giren Sami Çelebi (25), açıldıktan bir süre sonra gözden kayboldu.

- Adana’nın İncirlik mevkisinde kuzenleri ile sulama kanalına giren 17 yaşındaki Vahdettin Aydın, bir süre sonra suda kayboldu. Dalgıçlar, Aydın’nın cesedini kanala girdiği yerin ilerisinde buldu.

- Serinlemek için İznik Gölü’ne giren 23 yaşındaki İsmail Çavdar, boğularak can verdi. Sudan hareketsiz halde çıkarıldıktan sonra göl kıyısında yaşama döndürülmek istenen gencin annesi Mahsube Çavdar, müdahale sırasında sürekli dualar ederek, “Hadi evladım güldür yüzümüzü” diyerek gözyaşı döktü. Ancak genç kurtarılamadı.

Haberin Devamı