Gazete Vatan Logo

Bir görgü tanığı yok mu!

Aslı A, sevgilisi Erdem Pervane’nin yaşamını yitirdiği motosiklet kazasında ‘hiçbir görgü tanığı yoktur’ ifadesine isyan edip “Biz nasıl öldük, bir kişi bile görmedi mi” diyerek yardım istedi

Bir görgü tanığı yok mu!

İstanbul Küçükçekmece’de anneannesi ve dayısıyla birlikte yaşayan Erdem Pervane, (21), 18 Kasım 2016’da yarış motosikleti ile dershaneye gitmek için yola çıktı. E-5 otoyolu Küçükçekmece Kavşağı’nda direksiyon hakimiyetini kaybeden genç sürücü önce bariyerlere ardından önünde seyir halinde bulunan kamyonetin sol arkasına çarptı. Çarpmanın etkisiyle devrilen motosikletten düşen Pervane, hayatını kaybetti. Emniyet tutanaklarında ‘8’de 8 kusurlu’ geçen gencin yaşamını yitirdiği ana dair tutanakta ‘hiçbir görgü tanığı da yoktur’ ifadesi kullanıldı.

‘Lütfen yardım edin’

Erdem Pervane’nin hukuk fakültesi 3. sınıf öğrencisi kız arkadaşı Aslı A. (21), sosyal medyada yaptığı paylaşımla yardım istedi. Aslı A., ‘Hayatımızı kaybettik’ diye söze başladığı yazısında, “Sabah uyandırdım onu. ‘Seni çok seviyorum’ dedi. 5 dakika konuştuk tahmini 10 dakika sonra artık yoktu. İmkanı olsa asla bırakmazdı beni, annesini. Etrafımızdakiler bilir çok sevdik yavan kalır ama, çok sevdik... SORUN ŞU: Hakimiyeti kaybetmiş önce bariyerlere sonra önündeki kamyonete çarpmış. Olay anına yönelik olayı gören tek bir kamera kaydı, tek bir görgü tanığı yok. Erdem ailesinin yanına giderdi Marmaris’e. Çok iyi kullanırdı yollardaki çukurları tümsekleri bilirdi. Ne oldu da hakimiyetini kaybetti, biz nasıl hayatımızı kaybettik? Cevap yok. Yardım edin ben yutkunamıyorum siz sesim olun. Olayı görenlere ulaşmam için anlatın yakınlarınıza, yazımı paylaşın. Rica ediyorum şimdiden minnetle” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

Kamyon sıkıştırdı iddiası

Pervane’nin dayısı Özkan Yıldız kazadan sonra otoparka çekilen kamyoneti bulduğunu belirterek şunları söyledi: “Polis tutanaklarında sol şeritte kamyonu sollamak isterken, arkadan çarptığı yazıyor. Ama kamyonun sol yan tarafında Erdem’in kan izleri vardı. Arkasında vurma izi yok. Kaza ekspertizleri kamyonun motoru sıkıştırdığına dair yorum yaptı. Çevredeki güvenlik kameralarına ulaştık. Görüntüde Erdem’in kamyonu solladığı var ama çarptığı yok. Metrobüs, Mobese, İBB her yerin güvenlik kamerasına ulaştık ama kazanın yaşandığı yer kör nokta. Milyonlarca aracın geçip gittiği e-5’de 09.22’de kaza gerçekleşiyor nasıl görgü tanığı olmaz. Görgü tanıklarını ve kamera görüntüsü arıyoruz” diyerek yardım istedi.

Haberin Devamı