Gazete Vatan Logo

Bir garip dua

Ekonomik kriz yüzünden batma noktasına gelen ABD’li otomotiv endüstrisini kurtarmak için Amerikalılar kiliselere akın etti

Dünyanın otomotiv başkenti sayılan Detroit’te düzenlenen ayinde ülkenin üç büyük otomobil şirketinin ürettiği arabalar kilisenin içine sokuldu. Araçların yanında yüzlerce Amerikalı Tanrı’ya otomobil sektörünü kurtarması için dua etti. General Motors, Chrysler ve Ford’un ürettiği 3 hibrit aracın kilisenin içine park edildiği ayin sırasında konuşma yapan rahip Charles Ellis, “Hayatımızda hiç böyle büyük bir kabus görmemiştik. Kongremiz otomotiv endüstrisini kurtarmak için karar almanın arifesindeyken, Kongre üylerinin burada binlerce kişinin hayat mücadelesi verdiğini bilmesi gerek. Tanrı’ya Amerikan otomobil endüstrisine yardım etmesi için yalvarıyoruz” ifadesini kullandı.

Müslümanlar’a çağrı

Greater Grace Kilise’sinde gerçekleştirilen ayinde kullanılan Ford Escape, Chevy Tahoe ve Chrysler Aspen model araçlar, gönüllü oto galerileri tarafından sergilenmek üzere kiliseye ödünç verildi. Rahip Ellis, kendisi ve Detroit’teki diğer rahiplerin kurtarma paketi Kongre’den çıkana kadar dua edip, oruç tutacaklarını söyledi. Ayrıca şehirdeki Müslüman, Yahudi ve Hristiyan din liderleriyle de işbirliği içinde olacaklarını ifade etti. Törende konuşan ABD Otomobil Endüstrisi Çalışanları Sendikası Başkanı General Holiefield da “Biz sendika olarak elimizden geleni yaptık bundan sonrasını Tanrı’ya bırakıyoruz” dedi. ABD’li otomotiv devleri hükümetten 34 milyar dolarlık yardım talep etmiş ancak Kongre en fazla 17 milyar dolar vereceğini açıklamıştı.

3 MİLYON KİŞİ İŞSİZ KALABİLİR


Amerikan otomobil sektörünün kalbi olan Detroit’te 3 dev firmanın üretimlerini durdurması durumunda 2 milyona yakın kişinin işsiz kalacağı tahmin ediliyor. Ülke genelinde otomotiv endüstrisindeki diğer çalışanlar da göz önünde bulundurulduğunda bu sayı 3 milyona kadar çıkıyor.

Haberin Devamı