Gazete Vatan Logo
Magazin Bir fincan kahveden fazlası!

Bir fincan kahveden fazlası!

International Coffee Organization (Uluslararası Kahve Organizasyonu) tarafından Mart 2014’te kutlanmasına karar verilen Dünya Kahve Günü, artık dünyanın çeşitli yerlerinde sayısız etkinlikle kahve tutkunlarını buluşturuyor

Bir fincan kahveden fazlası!

Uluslararası Kahve Organizasyonu, dünyanın en çok tüketilen ikinci içeceği olarak bilinen kahvenin özel bir gününün olması gerektiğine Mart 2014’te karar verdi. Organizasyon, Dünya Kahve Günü için tarih olarak ise 1 Ekim’i belirledi. İlk kez 2015’te kutlanmaya başlanan bu özel günde dünyanın çeşitli yerlerinde kahveye dair ilginç etkinlikler düzenleniyor. Kahve tadım günlerinden özel indirimlere pek çok insanın aynı amaçla bir araya geldiği bu organizasyonlar, farklı ülkelerde farklı tarihlerde de kutlanabiliyor.

Diğer rivayete gelince...

Dünya Kahve Günü’nün tarihçesinin çok daha eskiye, Japonya’ya dayandığı söyleniyor. 1983 yılında Japonya Kahve Birliği’nin öncülüğünde (The All Japan Coffee Association) kutlanan Kahve Günü, 2005 yılında Amerika’da resmi hale gelmiş. Şimdilerde bu özel günün kutlandığı tarihler farklı olsa da amaç hala aynı; kahveseverleri buluşturmak ve bu özel içecekle ilgili etkinliklere imza atmak.

25 milyon insan kahve için çalışıyor

- Kahvenin doğum yeri Etiyopya’dır. Günümüzde bu ülkede yaşayanların atası olan Oromo yerlileri kahveyi ilk kullanan etnik gruptur.

Haberin Devamı

- Dünyada her gün 2.25 milyar fincan kahve tüketiliyor.

- Kahve dünyada petrolden sonra ikinci en değerli ticaret ürünü.

- Kahvenin kan basıncını artırdığı bilimsel deneylerle kanıtlandı.

- Kahve içmek, erkeklerde prostat kanserini önleyen etkenler arasında yer alıyor.

- Brezilya, dünyada en çok kahve üretilen ülkeler arasında ön sıralarda. Dünyada üretilen kahvenin yüzde 33’ü bu ülkeden elde ediliyor.

- Amerika, Fransa ve Almanya, tüm dünyada tüketilen kahvenin yüzde 65’ini içiyor.

- Dünya çapında 25 milyon kişi kahve endüstrisi için çalışıyor.

- Kahvenin içindeki kafein miktarı, kahvenin kavrulma süresiyle alakalıdır. Uzun süre pişen kahve daha az kafein içerir.

Teknoloji ile geleneksel doku bir arada!

Geçmişten günümüze güven, dostluk, paylaşım duygusunun simgesi olan Türk Kahvesi, kahveden çok pişirilme tekniği ile farklılaşır. Bu bilinçle 2 yıl süren Ar-Ge çalışmaları sonucunda ortaya çıkan ve pişirme tekniği ile dünyada markalaşmış tek kahve olan Fakir Hausgeräte’nin özel ürünü Fakir Kaave, teknolojiyle geleneksel dokuyu birleştiriyor. Cezvede pişirme yöntemi esasına dayanan, aynı lezzetin yakalanması amacıyla tasarlanan Fakir Kaave, cezvede pişirilme süresinden çok daha kısa zamanda kahveyi hazırlıyor, patentli Luminasense teknolojisi ile de taşmayı önlüyor. Ergonomik ve tek tuşla kontrol özelliği, kolay temizlenebilir cezve, tek seferde 4 fincana kadar kahve yapma olanağı sağlıyor. Cezvenin ergonomik dökme ağzı sayesinde her fincana eşit olarak dağılan köpük yoğunluğu ile Türk kahvesi zahmetsizce hazırlanıyor.

Haberin Devamı

Közde kahve tadı

Kısa sürede bol köpüklü kahve hazırlama özelliğiyle beğeni toplayan Arzum Okka, şimdi de ‘Minio’ ürünüyle közde kahve tadını sunuyor. Arzum Okka Minio, ağır ateşte pişirme özelliği sayesinde kıvamlı, köpüklü bir kahve lezzeti sunarken tek seferde dört fincana kadar kahve pişirebiliyor. Taşma önleyici özelliği sayesinde başında bekleme derdini ortadan kaldıran Okka Minio, kolay yıkanabilir pişirme haznesi ile temizlik sorununu ortadan kaldırıyor. Tasarım dünyasının en büyük ödülü olan RedDot Design tarafından ‘En İyi Ürün’ ödülüne layık görülen Okka Minio, minimal tasarımı sayesinde kolay taşınarak mutfaklarda fazla yer kaplamıyor.

Haberin Devamı