Gazete Vatan Logo

Bir emoji yüzünden Twitter’ı çağırmadı

ABD’de müstakbel Başkan Trump, seçimlerde kendisine destek vermeyen teknoloji firmalarının yöneticileriyle bir araya geldi. Trump, rakibi Clinton’ı tiye alan bir emojiyi kullanmayı reddeden mesajlaşma sitesi Twitter’ı ise toplantıya çağırmadı.

Bir emoji yüzünden Twitter’ı çağırmadı

ABD’de 20 Ocak’ta yemin ederek göreve başlamaya hazırlanan seçilmiş Başkan Donald Trump, Amerikalı teknoloji şirketlerinin üst düzey yöneticileriyle bir araya geldi. Trump, kendi adını taşıyan New York’ta binasının 25’inci katında gerçekleştirdiği toplantıya, “Bu odadaki herkes beni sevmek zorunda, az bile olsa” sözleriyle başladı.

Trump, kampanyası döneminde teknoloji sektörüne fazla önem göstermemişti, zira sektörün önde gelen isimlerinin neredeyse tamamı, seçimlerde Demokrat başkan adayı Hillary Clinton’a destek vermişti. İktidarı döneminde Beyaz Saray ile ‘Silikon Vadisi’ (California eyaletinde teknoloji şirketlerinin bulunduğu bölge) arasında ilişkileri geliştirmek isteyen Trump’ın, 90 dakika süren toplantıda, seçim kampanyası döneminde yaptığı açıklamaların aksine, teknoloji devleriyle iyi geçinme yolunu seçtiği yorumları yapıldı. Seçim kampanyası sırasında üretimlerini ABD’den yurt dışına taşıyan teknoloji şirketlerini eleştiren Trump, toplantıda uluslararası ticaret anlaşmalarını geliştirme ve Amerikalı teknoloji şirketleri için ticareti daha kolay hale getirme sözü verdi. Toplantıya, Tesla Motors’un CEO’su Elon Musk, Apple CEO’su Tim Cook, Microsoft CEO’su Satya Nadella, e-ticaret firması Amazon’un CEO’su Jeff Bezos, Google’ın ana şirketi Alphabet’in CEO’su Larry Page, Facebook yöneticisi Sheryl Sandberg, Intel CEO’su Brian Krzanich, yazılım devi Oracle’ın yöneticisi Safra Catz, IBM CEO’su Ginni Rometty ve ağ teknoloji şirketi Cisco’nun CEO’su Chuck Robbins katıldı.

Haberin Devamı

‘Yer kalmadı’

Trump’ın seçim kampanyası süresince aktif şekilde kullandığı mikro mesajlaşma sitesi Twitter’dan kimsenin toplantıya katılmaması ise dikkati çekti. Yerel basında çıkan iddialara göre Trump, rakibi Hillary’yi tiye alan bir ‘emoji’yi kullanımdan kaldırdıkları için Twitter yöneticilerine öfkelendi ve firmadan kimseyi toplantıya davet etmedi. Trump’ın yardımcıları ise, her sıkıntısından dolayı Twitter’ın toplantıya dahil edilemediğini iddia etti.

3 trilyon dolarlık toplantı

Trump’ın önceki gün düzenlediği toplantıya katılan teknoloji firmalarının toplam pazar değeri 3 trilyon doları buluyor.

Haberin Devamı