Gazete Vatan Logo

Bir dev daha 'Türkiye' dedi

Yemek ve ödeme kartı devi Groupe Cheque Dejeuner, Multinet’i satın aldı

9 Aralık 2010, İstanbul – Son günlerde küresel yatırımcıların ilgi odağı haline gelen Türkiye’de önemli bir satınalma daha gerçekleşti. Capital Dergisi tarafından düzenlenen “Türkiye’nin En Büyük 500 Şirketi Araştırması”nda; 402 milyon TL net satış geliriyle 201. sırada bulunan ve ülkemizin en büyük üç yemek ve ödeme kartları şirketinden biri olan Multinet Kurumsal Hizmetler A.Ş.; dünyanın üç büyük yemek ve ödeme kartı şirketinden biri olan Groupe Cheque Dejeuner tarafından satın alındı.

Sürecin detayları bugün (9 Aralık 2010, Perşembe), Groupe Cheque Dejeuner Genel Müdürü Yvon Legrand ve 3 Seas Capital Partners Kurucu Ortağı ve CEO’su, IMAP Yönetim Kurulu Başkanı Şevket Başev’in katıldığı bir basın toplantısında kamuoyuna sunuldu.

Toplam 12 ülkede faaliyet gösteren Groupe Cheque Dejeuner, Türkiye’nin gelişmiş kurumsal iş kültürü, coğrafi konumu ve gösterdiği ekonomik istikrar doğrultusunda bölgesel büyüme için merkez olarak İstanbul’u seçti. Halihazırda Avrupa ve Kuzey Afrika’da faaliyet gösteren şirket, ödeme kartı pazarında Sodexho ve Edenred ile birlikte dünyanın en büyük üç oyuncusundan birisi. Hizmet yelpazesini ve köklü kurumsal yapısını bugüne kadar yapmış olduğu şirket satın almalarıyla sürekli olarak genişleten ve güçlendiren Fransız devi, büyümeyi seçtiği her ülkede özellikle yerel kaynakları kullanıyor. Çalışanlarına son derece önem veren şirketin Multinet’teki ekibinin büyük bir bölümünün Türk olacağı ve çalışan sayısının artacağı belirtiliyor.

Toplantıda söz alan 3 Seas Capital Partners Kurucu Ortağı ve CEO’su ve IMAP Yönetim Kurulu Başkanı Şevket Başev; “Ülkemiz, dünya ekonomileri arasında yatırıma ve büyümeye en uygun ortamı sağlayan kurumsal altyapısını ve istikrarını bir kere daha ispat etti. Her iki tarafın da gerek sürecin gidişatından gerekse de varılan noktadan son derece memnun olduğuna inanıyorum” dedi.

Şirketin Türkiye’deki faaliyetleri hakkında konuşan Groupe Cheque Dejeuner Genel Müdürü Yvon Legrand, öncelikle Multinet müşterilerinin ve çalışanlarının memnuniyetini sağlayacak çalışmalara başlayacaklarının altını çizerek, çalışan memnuniyetine verdikleri öneme değindi. Tüm Groupe Cheque Dejeuner çalışanlarının ortak kültüre sahip olmasının kurum için büyük değer taşıdığını belirten Legrand, Türkiye’de görev yapacak çalışanlarına şimdiden Türkçe dersi aldırmaya başladıklarını da dile getirdi. Türkiye’nin son yıllarda yaptığı atakla geleceğin ülkeleri arasında yerini aldığına dikkat çeken Legrand, Türkiye’nin başta Fransa olmak üzere yurtdışında da gönüllü elçisi olacaklarını da söyledi.

Legrand, Türkiye’nin hem büyüme hem de yatırım için son derece uygun bir kurumsal yapıya sahip olduğunu kaydederek, “Bize böyle bir fırsatı sağladığı için devletinize ve iş dünyasına teşekkür ediyorum. Kısa zamanda pazar lideri olup hem esnafa ve hizmet sağlayıcılarına hem de iş dünyasına önemli ölçüde katma değer sağlayacağımıza inanıyorum” dedi.

Şirketin satınalma süreci, şirket alım satımları, ortaklıkları ve birleşmeleri alanında 2008 ve 2009 yıllarında gerçekleştirdiği işlem sayısı ile Türkiye’nin lider M&A danışmanlık şirketi olan 3 Seas Capital Partners tarafından yönetildi. Sürecin hukuki danışmanlığını ise DLA Piper Türkiye Yönetici Ortağı Cüneyt Yüksel ve Ekibi yaptı.

Editöre Notlar
Groupe Cheque Dejeuner
• Groupe Cheque Dejeuner, 1964 yılında özel ve kamu kuruluşlarının ödeme kartı ihtiyaçlarını karşılamak üzere kurulmuştur. Cheque Dejeuner “Şek Dejöne” diye telaffuz edilmektedir. 2009 yılında yaklaşık 26.8 milyon müşteriye kart hizmet veren şirket kart hizmetlerinden 4 milyar Euro’nun üzerinde işlem hacmi yaratmıştır.
• Groupe Cheque Dejeuner faaliyetlerini 3 ana bölüm altında gerçekleştirmektedir:
o Kart Hizmetleri: Fransa genelinde yemek, hediye, ulaşım, sosyal yardım ve kültür aktivitelerinde (müze, sinema, konser, tiyatro ve spor aktiviteleri) kullanılmak üzere sağlanan kart hizmeti bölümüdür.
o Uluslararası Kart Hizmetleri: Yemek ve hediye kartı hizmetlerinin Fransa dışında (İspanya, Çek Cumhuriyeti, Slovakya, Macaristan, Bulgaristan, Fas, İtalya, Portekiz, Polonya, Almanya, Romanya) sağlandığı uluslararası kart hizmetleri bölümüdür.
o Destek Hizmetleri: Şirketlerin ana iş kolları haricindeki operasyonel ve teknik ihtiyaçlarını karşılamak üzere hizmet veren bölümüdür. Bu bölümler başlıca; çağrı merkezi, akademik asistan, yazılım, bilgi saklama ve veri madenciliği gibi hizmetlerden oluşmaktadır.
Multinet
• 1999 yılında kurulan Multinet, Türkiye’de akıllı kart teknolojisini sektörde ilk uygulayan şirket olmuştur.
• Multinet, 2007, 2008 ve 2009 yıllarında sırasıyla 251 mn TL, 319 mn TL ve 369 mn TL satış gerçekleşmiştir. 2007-2009 yılları aralığında toplam satışlarda, %27 yıllık bileşik büyüme oranı büyüme (CAGR) gerçekleştirmiştir. Pazar payı yaklaşık %27 olan Multinet, Sodexho ve Edenred ile birlikte Türkiye’de bu alanda faaliyet gösteren en büyük üç oyuncudan biridir.
• Türkiye genelinde toplam 270 çalışan ile yaklaşık 21,000 üye işyerinin 14,693 şubesinde, 17.023 POS terminali bulunmaktadır. Türkiye’nin tümüne, İstanbul genel merkez ve İzmir, Bursa, Ankara, Antalya ve Adana bölge müdürlükleri üzerinden hizmet vermektedir.
• Multinet’in mevcut hizmet yelpazesi aşağıdaki gibidir
o Restonet: Müşterilerin çalışanlarının yemek ödeneklerini kullanabilmelerini sağlayan karttır.
o Otelnet: Müşterilerin çalışanlarının konaklama harcamalarını yapabilmelerini sağlayan karttır.
o Petronet: Müşterilerin akaryakıt harcamalarını yönetebilmesine imkan veren ödeme sistemi ve optimize akaryakıt istasyon ağıdır.
o Passnet: Müşterilerin çalışanlarının kapı geçiş kontrollerini ve mesai takibini gerçekleştirmesine imkan tanıyan bir kontrol ve güvenlik sistemidir.
o Gift Card: Türkiye’nin ilk hediye kart hizmetidir.
o Okulnet: Eğitim kurumu içerisindeki kimlik doğrulama, ödeme ve üyelik işlemlerini sağlayan kart hizmetidir.
o Kontörnet: POS terminallerinden cep telefonlarına kontör yüklenebilmesine imkan veren sistemdir.
o Multi Extra: Bireysel kullanıcıların restonetten yaralanmasını sağlayan hizmettir.
o MCR: Filo kiralama hizmetidir.
3 Seas Capital Partners
• 3 Seas Capital Partners, Türkiye’de; şirket alım satımları, ortaklıkları ve birleşmeleri alanında 2008 ve 2009 yıllarında gerçekleştirdiği işlem sayısı ile birinci sıradadır. 2003 yılından bu yana faaliyette bulunan İstanbul merkezli şirket son beş yılda (2006 – 2010), toplam işlem hacmi 3 milyar doları aşan 42 başarılı işlem gerçekleştirmiştir.
• Şirket 2006 yılından bu yana dünyanın en iyi yapılanmış birleşme ve devralma ortaklığı olan IMAP’in Türkiye’deki münhasır ortağıdır.
• 3 Seas Capital Partners Kurucu Ortağı ve CEO’su Şevket Başev, 2010 yılının Kasım ayında IMAP’in Yönetim Kurulu Başkanlığı’na seçilmiştir.

Daha Fazla Bilgi için: Reyhan Özdemir
Communica İletişim: Tel: 0212 280 59 10
GSM: 0 532 691 20 91

Haberin Devamı