Gazete Vatan Logo

Bir damla hayat

Türkiye Diyanet Vakfı, açlık ve kuraklığın yaşandığı bölgelere yönelik başlattığı “Bir Damla Hayat” projesi kapsamında Afrika ülkelerinde su kuyuları açarak günlük içme suyuna dahi ulaşmayan insanların hizmetine sunuyor.

Bir damla hayat

Sudan’ın Beyaz Nil Eyaletinde susuzluk nedeniyle terk edilen köye proje kapsamında Diyanet Vakfı katkılarıyla açılan kuyuyla su ve hayat geldi. Binlerce insanın bölgeye geri dönmesi bekleniyor. Sudanlılar suyun gelişini adeta bayram havasında kutladı. Türkiye’ye şükranlarını böyle sundu. Bugüne kadar 11 farklı ülkede açtığı 55 su kuyusunu bölge insanının hizmetine sunan Türkiye Diyanet Vakfı, Burkina Faso, Kenya ve Ruanda’da toplam 14 su kuyusu daha açacak.

30 yıllık su ihtiyacı

Suya ulaşmada problem yaşayan Müslüman nüfusun ağırlıkta olduğu Asya ve Afrika kıtalarındaki ülkelerde su kuyusu çalışmalarını yoğunlaştıran Türkiye Diyanet Vakfı, bugüne kadar Burkina Faso, Çad, Filistin-Gazze, Gana, Gine Bissau, Kenya, Madagaskar, Ruanda, Somali, Sudan ve Yemen olmak üzere toplam 11 ülkede su kuyuları açarak binlerce insana umut oldu. Açılan kuyular 30 yıllık su ihtiyacını karşılıyor. Proje kapsamında açılan kuyular elektrik ve güneş enerjisiyle çalışıyor. Yaklaşık 120 metre derinliğinde açılan su kuyuları, bölgenin ortalama 20 ile 30 yıl arası temiz içme suyu ihtiyacını karşılayabilecek kapasiteye sahip.

Haberin Devamı