Gazete Vatan Logo

Bir ceza da RTÜK'ten

Serra Karaçam’ı döven Başbakanlık Müfettişi Eyüp Özgüç görevinden istifa ederken, RTÜK devreye girdi

Spiker eşi Serra Karaçam’ı döven Başbakanlık Müfettişi Eyüp Özgüç görevinden istifa ederken, dayak olayını arşiv görüntüleri ile haberleştirdiği gerekçesiyle CNN Türk’e de, RTÜK’ten ceza geldi.

Özgüç ile spiker Karaçam, sanatçı Metin Şentürk'ün yatında tartışmış, Özgüç'ün eşi ile eşinin halasını darp ettiği iddia edilmişti. Bu olayın ardından Özgüç hakkında hem Başbakanlık hem de savcılık soruşturma açmıştı. Özgüç soruşturma sonucunu beklemeden görevinden istifa etti.

RTÜK CEZA VERDİ

Bu arada olaya ilişkin haberini arşiv görüntüleriyle veren CNN Türk’e de RTÜK tarafından uyarı cezası uygulandı. RTÜK raporunda ‘’Haberde daha önce yaşanan ve bu olaya ilişkin olmayan kadına yönelik şiddet görüntüleri kullanılmış, erkekler tarafından dövülen, yumruklanan şiddet gören kadın görüntüleri ekranda yer almış ve arşiv ibaresine de yer verilmemiştir’’ denildi. Böylelikle yasada yer alan ‘’ Haberin verilişinde görüntülerin arşiv veya canlandırma niteliği olup olmadığının belirtilmesi zorunludur" ilkesine aykırı davranıldığı vurgulandı.

Haberin Devamı