Gazete Vatan Logo

Bir başka hayatta görüşmek üzere... Elveda

Halep’teki katliamı dünyaya duyuran 7 yaşındaki Bana’dan haber alınamıyor. Bana’nın son mesajı, ‘Artık Esad ordusunun burayı alacağından eminiz. Bir başka hayatta görüşmek üzere. Elveda’ oldu.

Bir başka hayatta görüşmek üzere... Elveda

Suriye’de rejim ve İran destekli Şii milislerin kuşatmasındaki doğu Halep’te yaşanan katliamı sosyal medya üzerinden dünyaya duyuran 7 yaşındaki Bana el Abed sustu. Doğu Halep’in Katırcı mahallesinde yaşayan Bana ve İngilizce öğretmeni annesi Fatma, 3 ay önce açtıkları Twitter hesabıyla dünyaya, katliamın sona ermesi için harekete geçme çağrısı yapıyordu. Yaklaşık iki yüz bin takipçisi olan anne-kızın hesabı, dün silindi. Anne Fatma, cumartesi günü attığı son mesajında, “Şimdi ordunun bizi yakaladığına eminiz. Birbirimizi başka bir gün göreceğiz sevgili dünya” ifadesini kullanmıştı.

#Bana nerede?

27 Kasım’daki mesajında Bana, “Bu gece evimiz yok. Bombalandı ve biz enkazda kaldık. Cesetler gördüm ve ben de neredeyse ölecektim” demişti. Mesaja iliştirilen fotoğrafta Bana’nın toz içinde olduğu görülüyordu. Aynı gün Bana, herkesin kendileri için dua etmesini isteyerek, “Şu an ağır bombardıman altındayız. Ölüm ve yaşam arasındayız” mesajını paylaşmıştı. Annesi de birkaç saat sonra attığı mesajda, “Birçok insan ağır bombardımanda öldürüldü. Biz de kaçıyoruz” demişti. Fatma, son günlerdeki paylaşımlarında mesajlarından dolayı rejim askerlerinin kendilerini bulmasından korktuğunu yazmıştı. Son paylaşımında ordunun kendilerin yakaladığını söylemesi, anne ve kızın öldürülmüş olabileceği endişesine yol açtı. Anne ve kızın ortadan kaybolması üzerine Twitter’da “#WhereisBana” etiketiyle Bana’nın yerini soran bine yakın mesaj paylaşıldı.

Haberin Devamı

‘Savaşı unutmak için...’

Küçük Bana, attığı bir tweet’inde bu fotoğrafı paylaşıp altına “Savaşı unutmak için kitap okuyorum” diye yazmıştı.