Gazete Vatan Logo

Bir aydır cebimize tek kuruş girmedi!

Diyarbakır’ın Sur ilçesindeki Gazi Caddesi’nde sokağa çıkma yasağı dün sabah kaldırıldı. Ancak yasağın devam ettiği 6 mahallede çatışmalar yüzünden esnaf işyerlerini açamadı.

Bir aydır cebimize tek kuruş girmedi!

Sur’da 2 Aralık günü ilan edilen ve 17 saatlik aradan sonra yeniden devam eden sokağa çıkma yasağı, dün Gazi Caddesi’nde sabah 07.00’den itibaren kaldırıldı. Yasağın kaldırılmasının ardından caddeye gelen esnaf ve vatandaşlar, güvenlik kontrolünden sonra caddeye girdi. Yasağın devam ettiği sokakların başında polis yoğun güvenlik önlemi aldı.

Silah sesleri gelince...

İşyerlerini açmaya gelen bazı esnafın, silah sesleri ve patlamalar nedeniyle vazgeçtiği gözlendi. İşyerlerinin önlerinde bekleyen dükkan sahipleri, silah seslerinden dolayı tedirgin olduklarını, çatışma seslerini duyunca korku ve panik yaşadıklarını, bu şekilde rahat çalışamayacakları için kepenk açmayacaklarını söyledi.

‘Olan kürtlere oldu’

Ev ve iş yeri zarar gören esnaf, terör örgütü PKK’ya tepki gösterdi. Esnaf F. T, Gazi Caddesi’nde 15 yıldır bulunan iş yerinin yaşanan gelişmelerden dolayı yaklaşık 1 aydır kapalı olduğunu belirtti: “Yan tarafa roketatar mermisi isabet ettiği için dükkanım hasar gördü. Dükkanımın penceresi ve kapısı kırılmış, içerideki ürünlerim de bozulmuş. 30 bin liranın üzerinde zararım var.” Saldırılar nedeniyle ev ve iş yerlerinin büyük zarar gördüğünü işaret eden R.Ç, “Olan, Kürt halkına oldu. İş yerlerimizi açamadık, perişan haldeyiz. Ödemelerimizi yapamadık” diye isyan etti.

Haberin Devamı

O polislere 24 maaş ikramiye

Son dönemdeki operasyonlara katılan polislere ek ödeme yapılacak. NTV’nin haberine göre, terörle mücadele operasyonlarında görevlendirilen polislere 24 maaş taltif verilecek. Emniyet Genel Müdürlüğü Taltif Komisyonu’nun aldığı kararla istihbarat polisleri, Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü’nde görevli polisler ve özel harekat polisleri faydalanacak. Taban ücret üzerinden yapılacak hesaplamayla polisler rütbelerine göre en az bin 200 en fazla 9 bin 408 lira alacak. Emniyet Genel Müdürlüğü şehirlerde devam eden çatışmalar içinde ekipleri meskun mahalde çatışma eğitimi alan polislele takviye ediyor. Eylül-Ekim ayında eğitim alan 750 özel harekat polisi çatışmaların yoğun olduğu bölgelere gönderiliyor. Polisler ocak ayında itibaren göreve başlayacak.

Haberin Devamı

Teröristi görmeden ateş etmiyorlar

Şırnak’ta terör örgütüne yönelik operasyonlarda halkın güvenliğine önem veriliyor. Sivil vatandaşların çatışmalardan zarar görmemesi için azami özen gösteren TSK ve emniyet unsurları, operasyonları insansız hava araçlarından alınan görüntüler kapsamında gerçekleştirirken görmedikleri hedeflere asla ateş açmıyor. Hastaneye dahi roket atmaktan çekinmeyen teröristler ise okulları, inşaatı süren, kullanılmayan binaları karargah olarak kullanıyor. Patlayıcılarla tuzaklanan çok sayıda hendek ve barikatla çevirdikleri mahallelerden halkın çıkışına izin vermeyen terör örgütü üyeleri, zırhlı araçlara roketatarlı saldırı düzenliyor.

Emniyet müdürü ziyarete geldi

Diyarbakır Emniyet Müdürü Adnan Taşdan, Gazi Caddesi’ne gelerek buradaki esnaf ve burada görevli polisi ziyaret etti. Esnafla sohbet eden Adnan Taşdan, yasağın bulunduğu sokak başlarında nöbet tutan polislerle de sohbet etti. Emniyet Müdürü Taşdan’ın ziyareti sırasında bölgeden yoğun silah ve patlama sesleri duyuldu.

Haberin Devamı