Gazete Vatan Logo
Magazin Bir araya getiren kampüs BOMONTİADA

Bir araya getiren kampüs BOMONTİADA

Kolektif işler, disiplinler arası hizmet veren mekanlar dünyada olduğu gibi İstanbul’da da yerini almaya başladı. En son Londra’da Soho House çatısına dahil.

Bir araya getiren kampüs BOMONTİADA

Electric Shoreditch özellikle dikkatimizi çekmişti. 3 kata yayılan mekanın alt katı gastronomi marketi. Yapısı ile de bir tadım merkezi. Bir katı sinema salonu, en üst katı ise yemek alanı. Burada özel siparişler de verebileceğiniz, prosecco eşliğinde kendinizi yenileyeceğiniz bir güzellik merkezi var. Yine Shoreditch’deki Close -Up adlı sinema ve kahve dükkanı da tek bir odak noktası olmadan sizi besleyen mekanlardan. Amsterdam’da tarihi matbaa olan, 2009-2015 arasında yaşayan, kulüp, konser alanı, restoran ve sanat merkezlerini tek bir bünyede toplayan Trouw önemli örneklerden olup belki de bu akıma ilham vermişlerden biri.

İstanbul’daki mekansal dönüşümler, daha çok tek bir mekan içindeki çok kültürlü seçeneklerden öte, şeflerin öne çıktığı yerler üzerineydi. Yazının başındaki dünya örnekleri arasına şehrimizden bir yenisi eklendi. Tarihi Bomonti Bira Fabrikası’nda konumlanan Bomontiada “bir araya gelme” kültürünü taşımayı amaçlayarak geçtiğimiz ay hayata geçti. Zamanında Asmalı Mescit’te yarattığı dönüşümün üstadı Babylon ve Pozitif bu kez Bomonti’nin semte ivme kazandıracağı dolayısıyla kitlelerin de rotasına dahil edeceği yerlerden birini yarattı.

Haberin Devamı

İlk olarak şehre Babylon’un titreşimlerini yaymaya başladığı Bomontiada, İstanbul’da olduğunuzu unutturarak Berlin’e ışınlandığınız hissini yaşatacak. Kampüs olarak adlandırdıkları Bomontiada, Vasıf Kortun küratörlüğünde hazırlanan yeni bir çağdaş sanat merkezi Alt’a, farklı platformları bir araya getirerek ortak çalışma alanı yaratan ATÖLYE İstanbul’a ev sahipliği yapıyor. Ayrıca kampüse özel tasarlanan Populist, Kiva ve Delimonti isimli farklı konseptlere sahip yeme&içme mekanları ile yine Pozitif’in yeni projesi Kilimanjaro, Bomontiada sakinleri arasında yerini alıyor.

Yeni bir mekan Kilimanjaro

Kampüsün en niş mekanlarından biri, Autoban’ın mimari anlamda harikalar yarattığı Babylon Bomonti’nin yanında konumlanan ve mekanın fuaye alanından da girişin mümkün olduğu Kilimanjaro. Kilimanjaro isminin bir hikayesi var; Cem Yegül ve Mehmet Uluğ’un Amerika’da eğitim gördükleri yıllarda, Sun Ra’yı ilk kez izledikleri kulübün adı. Ruh birliği ve köklere bağlılık hedeflemesi ne olursa olsun devam ediyor!

Haberin Devamı

Mekanın tam ortasına yerleştirilen adeta enstalasyon gibi duran koca bar size Kilimanjaro’nun kulüp ve bar etkileri taşıyan bir yer olduğu algı yanılsamasını yaşatabilir. Fakat şunu belirtmeliyiz ki Kilimanjaro bir parti mekanından ziyade buluşma noktası. Kilimanjaro’da yemeklerden mekan tasarımına kadar her detay, arkadaş gruplarının paylaşmasına olanak veren bir anlayış benimsendi. Bu formatta size önerimiz ise kalabalık grupla giderseniz Feriköy Organik Pazar Tahtası. Mönüsüyle organik köklere bağlı, zamansız müzikleri ve mekana özel kokteylleriyle akşamı geceye bağlayabileceklerinizden biri olacak. Karaköy furyasından sıkılan, kendi gibi olanlarla toplanmayı ve vakit geçirmeyi sevenlerin yeni gözde mekanı olmaya aday diyebiliriz. Şehrin eğlence odağına farklı bir yaklaşım getireceği şüphesiz!