Gazete Vatan Logo

Bir annenin en zor kararı: Çocuğunun ölmesine izin verdi

Engelli çocuğunun acılar içinde yaşamasına dayanamayan anne en zor kararı verdi.

Bir annenin en zor kararı: Çocuğunun ölmesine izin verdi

Daily Mail gazetesinde yer alan habere göre, İngiltere'de Nancy Fitzmaurice, görme engelli, memenjit hastası ve daha pek çok sorunla birlikte dünyaya geldi. Nancy konuşamıyordu, yürüyemiyordu, yiyip içemiyordu ve 24 saat bakıma ihtiyaç duyuyordu. Doktorlar Nancy'nin 4 yaşına kadar yaşayamayacağını söylemişlerdi.

Engelli çocuğun annesi Charlotte Fitzmaurice, bebeğine bakmak için işinden ayrıldı. Tüm zamanını ve hayatını bebeğine adamaya karar verdi.

Nancy, tüm zorluklara rağmen 12 yaşına ulaştı. O yaşında olduğu rutin bir böbrek tedavisi, enfeksiyon kaptı ve onu kesintisiz bir acı içinde bıraktı.

Çocuğunun acı içinde kıvranmasına dayanamayan anne Charlotte, hastanenin yapabilecekleri bir şey olmadığını söylemesi üzerine en zor kararını verdi ve çocuğunun yaşamının sona erdilirmesini istedi.

Annenin kararı mahkeme tarafından da onaylanınca, Nancy'nin hayatı sona erdi.

Charlotte, "Son gün hayatımın en zon günüydü. Güzel kızımı her gün özlüyorum ve doğru yaptığımı bilsem de kendimi asla affedemeyeceğim. Çocuğunun hayatına son vermek, bir annenin kararı olmamalı" diye konuştu.

Haberin Devamı