Gazete Vatan Logo

Binlerce kişiye ek ödeme! 2 bin ile 4 bin 500 lira arası...

Harp ve vazife malullerinin ek ödemeleri 1 Şubat’ta hesaplarına yatacak. Ödemeler derecelerine göre 2 bin ile 4 bin 500 lira arasında değişiyor.

Binlerce kişiye ek ödeme! 2 bin ile 4 bin 500 lira arası...

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, harp ve vazife malullerine ek ödemelerinin 1 Şubat 2019 Cuma günü yapılacağını bildirdi. Selçuk, harp ve vazife malullerinin ek ödemelerinin tarihini yaptığı yazılı açıklamayla duyurdu.Ödemelerin tarihinin 1 Şubat 2019 olduğunu açıklayan Selçuk, bu kapsamda 58 bin 593 kişiye toplam 164 milyon 971 bin 866 lira 82 kuruş ödeme yapılacağını bildirdi.

"HAYIRLI UĞURLU OLSUN"

Hak sahiplerinin ek ödemelerini aylık almakta oldukları banka ve PTT Şubelerinden alabileceğini belirten Bakan Selçuk, açıklamasında "Vatanımızın bekası, ülkemizin huzur ve güvenliği uğruna şehadete yürüyen kahramanlarımızın geride bıraktıkları yakınları ile bu uğurda vazife malulü/harp malulü ve gazi olan vatan evlatlarına sahip çıkmak Bakanlık olarak temel görevlerimizden. Bizler daima birbirimize emanetiz. Yapılacak ek ödemelerin hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum." ifadelerini kullandı.

ÖDEMELER 2 BİN İLE 4 BİN 500 LİRA ARASI

Er, erbaş, subay astsubay, uzman jandarma, polis gibi emniyet güçlerinin yanı sıra öğretmen, mühendis, doktor, memur, gibi sivil vazife malullerinin faydalandığı bu ödeme maluliyet derecelerine göre 2000-4500 lira arasında olacak.

Haberin Devamı