Gazete Vatan Logo

Bingöl'de kanlı oyun!

Bingöl'de bir Hüda-Par üyesi daha öldürüldü. Partiden "Bütün kardeşlerimize çağrıda bulunuyoruz, herkes kendi güvenliğini alsın, kendi nefsi müdafaasını yapsın" diye açıklama yapıldı.

Kobani için yapılan eylemler sırasında bazı Hür Dava Partisi (Hüda-Par) üyelerinin öldürülmesinin ardından dün de Bingöl'de salıdrı oldu.

Karlıova ilçesinin Kale Mahallesi’ndeki evinden çıkan Hüda Par üyesi 35 yaşındaki Fethi Yalçın’a, saat 08.30’da yanına yaklaşan bir araç içerisinden ateş açıldı. Yalçın olay yerinde yaşamını yitirirken, araç hızla uzaklaştı. Vatandaşların haber vermesi üzerine gelen güvenlik güçleri, olay yerinde inceleme yaptı. Yalçın’ın cesedi, Karlıova Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı.

Polis ilçede giriş- çıkışları kontrol altına alırken, saldırganların içinde bulunduğu aracın bulunması ve saldırganların yakalanması amacıyla çalışma başlattı. Görgü tanıklarının iddialarına göre, saldırı beyaz renkli bir araç içerisinden uzun namlulu silahlarla gerçekleştirildi.

Bingöl'de geçtiğimiz günlerde de PKK’lılarca silahlı saldırıya uğrayan Hüda-Par Karlıova teşkilatı üyesi Cengiz Tiryaki yaralanmış, hastanede hayatını kaybetmişti. Kobani eylemleri sırasında da Diyarbakır'da 4 Hüda-Parlı öldürülmüştü.

Haberin Devamı

'Müdafaa' çağrısı!

Fethi Yalçın’ın hayatını kaybetmesi üzerine basın açıklaması yapan Hüda-Par Bingöl İl Başkanı Hamdullah Tasalı, şu ifadeleri kullandı: “Daha önce de PKK’lı çeteler tarafından bu kardeşimiz tehdit almıştı. Tehdit sebebi, Hüda-Par’lı olması, sakallı olması, Müslüman olması yeterliydi onlar için. Bütün kardeşlerimize çağrıda bulunuyoruz, herkes kendi güvenliğini alsın, kendi nefsi müdafaasını yapsın. Dinimiz bize saldıranlara karşılık kendini müdafaa hakkı veriyor. Bize eğer yaşam hakkı tanınmazsa, bize eğer siyaset yapma hakkı tanınmazsa, bizde bu saldırganlara onların anladığı dilde cevap vermeye çalışacağız.”

Hüda-Parlı Tasalı, HDP’li milletvekillerini de "PKK’lılarla kol kola silahlı çetelerle birlikte” olmakla suçladı.

Dicle: Kardeşi HDP üyesi

Demokratik Toplum Kongresi Eşbaşkanı Hatip Dicle, saldırıyı kınadı. Dicle, şunları söyledi: "Gerek Öcalan’ın gönderdiği mesajlar, gerekse KCK yönetiminden alınan mesajlar, KCK’nın, Hüda-Par’ı hedef alan ve onu IŞİD çeteleriyle aynı kefeye koyan politikalarının olmadığı yönündeyken, DTK Diyarbakır’daki tüm sivil toplum örgütlerinin de devre de olduğu bir ortamda Hüda-Par ile diyalog sürdürürken bazı saldırı ve ölüm haberlerinin alınması ciddi bir kuşku kaynağıdır. Bu sabah Yalçın’ın silahlı saldırıda yaşamını yitirmesi ve bir kardeşinin de HDP ilçe yöneticisi olması karanlık güçlerin provokasyon amaçlı devrede olduğunu dair endişelerimizi artırdı.”

Haberin Devamı