Gazete Vatan Logo

Binbaşının kanı yerde kalmadı

Tunceli’de 2 Haziran tarihinde düzenlenen operasyonda etkisiz hale getirilen 7 PKK’lı teröristin cesetlerinde yapılan DNA incelemesinde, 3 yıl önce Jandarma Binbaşı Yavuz Sonat Güzel’i şehit eden Deniz Düzgün’ün de aralarında bulunduğu ortaya çıktı.

Binbaşının kanı yerde kalmadı

Terörist ‘Mazlum Karakoçan’ kod aldı Deniz Düzgün’ün binbaşıyı şehit ettiğinin sigara izmaritinden belirlendiği öğrenildi. Düzgün’ün, İçişleri Bakanlığı’nın arananlar terörist listesinin ‘Gri’ listesinde yer aldığı belirtildi.

Olayı, Tunceli Valiliği, “3 yıl önce şehit edilen Binbaşı Yavuz Sonat Güzel’in kanı yerde kalmadı” açıklamasıyla duyurdu.

Şırnak’ta da darbe

Bu arada, Şırnak merkeze bağlı Güneyçam üs bölgesine saldırı hazırlığında olduğu tespit edilen PKK’lı 5 terörist öldürüldü. Çatışmada 4 asker ile 3 güvenlik korucusu ise yaralandı. Van’ın Erciş ilçesinde ise terör örgütü PKK/KCK’ya yönelik operasyonda 23 kişinin gözaltına alındığı bildirildi.

Şüphelilerin ev, işyeri ve üst aramalarında 1 tabanca, 1 av tüfeği, 1 şarjör, 16 fişek ve çok sayıda örgütsel doküman ve dijital materyal ele geçirildi.