Gazete Vatan Logo

Binali Yıldırım müjdeyi verdi

Başbakan Binali Yıldırım Almanya'da açıklamalarda bulundu. Yıldırım, gurbetçi vatandaşlara müjdeli haberleri üst üste verdi...

Binali Yıldırım müjdeyi verdi

İşte Binali Yıldırım'ın konuşmasından satır başları:

  • 2002 yılındı Türkiye AK Parti iktidarıyla tanıştı. AK Parti iktidarı çok büyük atılımlara imza attı. Bunların gerçekleşmesinde sizlerin büyük bir katkısı var. Yarım asır boyunca memleketinden uzakta çok büyük bir mücadele verdiniz. Sizin için ne yapsak hakkınızı ödeyemeyiz.
  • Biiliyorsunuz, pasaport harçları çok yüksekti, indirdik. Önceden 5 kişinin 1 aylık pasaporta ödediği para bir servetti. Bedelli askerliğin bedelini 6 kat indirdik. Mavi kart sahibi gençlerimizin Türkiye'deki devlet dairelerinde çalışmalarının yolunu açtık. Sizlerin de doğum yardımı, çeyiz, konut hesaplarından faydalanmasını sağladık. Türkiye'ye getirdiğiniz arabalarınızı 2 yıl süre ile Türkiye'de kalmasının önünü açtık. Artık Türkiye'de telefonlarınızı da rahatça kullanabileceksiniz.
  • Eğitim alanında burada yaptığımız her türlü projeye destek veriyoruz. Almancayı Almanlardan daha iyi öğreneceksiniz. Yurtdışından Türkiye'ye gelen öğrencilerinizi üniversite katkı paylarını da artık biz ödüyoruz. Bitmedi sevgili kardeşlerim. Yapacaklarımız daha çok var.
  • Biliyorsunuz burada mahkemeler oluyor. Alınan kararların Türkiye'de geçerli olmasında engeller var. Temyiz edilmesi lazım kaandığınız halde bir türlü son gelmeyen bir yola giriyorsunuz. Bunu da ortadan kaldırıyoruz. Artık alınan mahkeme kararları da Türkiye'de geçerli olacak. Hayırlı uğurlu olsun.
  • Çocuklarımızın yüksek öğretim boyunca yurt ve kredi imkanlarından çok daha fazla yararlandıracağız. Bunun içinb de gerekli düzenlemeleri yapıyoruz. Türkiye'de eğitim görmek isteyen gençlerimize yönelik size has kontejanlar oluşturcağız. Böylece yurtdışında yaşayan vatandaşlarımız Türkçe'yi ana dili gibi konuşan gazeteciler olarak yetişecekler. Böylece yaşadıkları ülkenin dilini de en az onlar kadar iyi konuşan gençler yetişecek.
  • Yabancı düşmanlığı, İslam karşıtlığı ile mücadeleye etkin bir şekilde devam edeceğiz. Bu konuda yapılan bütün temaslar sonuna kadar desteklenecek. Tüm bu saydıklarım sizler için yapacaklarımızın sadece küçük bir kısmı.
  • Çok yüksek özgüvene sahip olmanızı sizlerden istiyorum. Türkiye Cumhuriyeti'nin nüfus cüzdanını taşıyan sizlerin bu kimliklerinizi gururla taşımanızı istiyorum. Siz kahraman bir ecdadın torunlarısınız. Siz coğrafyasında barışın, kardeşliğin, gücün merkezi haline gelen Türkiye'nin vatandaşlarısınız. Size büyük güçlü, şerefli bir ülkenin akınlarısınız. Hepinize bu dik duruşunuzdan dolayı teşekkür ediyorum.
  • Dünyanın her yerinde 3 milyona yakın seçmen oy kullanacak. Seçim buralarda biraz erken başlayacak. 27 Mart'ta başlayıp 9 Nisan'da sona erecek.
  • Cumhurbaşkanımız, alçaklara, darbecilere geçit vermedi. Hükümetimiz dik durdu. Vatandaşlarımız darbecilere darbeyi vurdu. 15 Temmuz ay yıldızlı bayrağımız yere düşmedi, alçaklar hak ettikleri cezayı aldı.
  • Milletimiz tanklara toplara bombalara göğsünü siper etti, bu alçak darbe girişimini püskürttü. Allah hepsinden razı olsun. Allah şehitlerimizin mekanlarını cennet etsin. 2000 gazimiz oldu milleti için. Rabbim onlardan da razı olsun. Sizler burada haberleri duyduğunuz an dua ettiniz destek verdiniz. Biz Türkiye'de bayrağımızı indirtmedik. Ezanımızı dindirtmedik. Biz de dik durduk. Sizin emanetinize sahip çıktık. Ülkemizin işgaline izin vermedik.
  • O gece bu millet büyük bir zafer kazandı. Ama o gece birileri büyük bir hayal kırıklığına uğradı. Siz, onların kim olduğunu iyi bilirsiniz. Siz, 15 Temmuz akşamında bazı dost bildiklerimizin Türkiye'deki demokrasiye, Avrupa değerlerine daha fazla sahip çıkmalarını beklerdik. Ne yaptılar? Yarım ağız açıklama yaptılar. On binler burada ay yıldızlı bayrağıyla bayrak inmez vatan bölünmez diyor. Türkiye, tarih boyunca kendi zaferlerini hep kendisi kazandı. Bağımsızlığımızı kendimiz koruduk. Vatanımızı kanımızla canımızla savunduk. Bağımsızlığımızkonu olduğunda kimseye evel Allah desteğine ihtiyacımız yok. Kimsenin ne dediğine de itibar etmeyiz. Terörle mücadelede dostlarımızdan gerekli desteği görmedik. Kandil'de ne kadar örgüt varsa bu coğrafyada cirit atmalarına izin veriliyor. Şimdi de FETÖ'ye abilik yapanlar var. Ne yaparlarsa yapsınlar bizim bağımsızlığımızı bozamazlar.
  • TSK içindeki asker kılığındaki teröristleri tek tek tasviye ettik. Kamudaki yargıdaki teröristleri tasviye ettik. Dünyada sığındıkları inlerinde teker teker bulup adalete teslim edeceğiz. Pensilvanya'da oturan teröristbaşını da evel Allah getirip hesabını soracağız.
  • DEAŞ terör örgütü ile sadece topraklarımız içinde değil, Suriye'de de mücadele ediyoruz. Biz Fırat Kalkanı Operasyonu ile DEAŞ'ın Suriye'de yaptığı terör faaliyetlerini sona erdirecek adımları atıyoruz.
  • Açık söylüyorum terörü de terör destekçilerini de teröre yataklık yapanları da Türkiye olarak rahatsız etmeye sonuna kadar devam edeceğiz.
  • Türkiye'ye ders vermeye kalkılan günler geride kaldı. Türkiye parmak sallanmayla korkkutulacak bir ülke değildir. Eğer terörün yanında olmaya devam edenler olursa o terör bir gün gelecek kendisini koruyanları da yakacak. Koyunlarında besledikleri yılanlar bir gün nları da sokacak. Ama Türkiye'in yanıdna olurlarsa kendileri kazanacak.
  • 15 Temmuz darbe girişimi Türkiye'de birliğin ve kardeşliğin önemöini bir kez daha ortaya koydu. Yenikapı'da AK Parti, CHP ve MHP olarak milyonlarla bir araya geldik. İstikbalimiz için bir daha darbenin olmaması için birlikte çalışmaya karar verdik. Ne yazık ki bir süre sonra bazıları bu yükü taşıyamadı ve Yenikapı ruhu terk edildi. Mağduriyet diyerek yeniden FETÖ'nün dilini kullanmaya, savunmaya başlayanlar oldu. Ancak MHP bir kez daha milli duruş sergileyerek Yenikapı ruhuna sımsıkı sarıldı. Sayın Bahçeli Türkiye'nin önündeki tehdidi gördü, FETÖ ve arkasındaki şer güçleri gördü, bir araya geldik, konuştuk ve Türkiye'de bir daha böyle tehditlerin yaşanmaması için köklü bir çözüm üretme yönünden birleşildi.
  • Hiç merak etmeyin. Önünüzdeki hafta cumartesi günü Ankara'da ayın 25'inde muhteşem bir törenle halk oylaması kampanya tanıtınımı başlatacağız. Hazırlıklarımızı yaptık. 81 ilimizde ve vatandaşlarımızın bulunduğu her ülkede, kafalarda bulunan sorulara cevap vereceğiz.
  • Bu değişiklikle birlikte seçilecek Cumhurbaşkanları artık milletle seçilecek. Kurucu Genel Başkanımız Recep Tayyip Erdoğan milletin seçtiği, ilk defa Cumhurbaşkanı olarak göreve başladı. Bugün yaptığımız değişiklik de bunun devamıdır. Yani Cumhurbaşkanı'nı artık halk seiyorsa, hesabını da millet sormalıdır. Hem Cumhurbaşkanı seçecek, hesap sormayacak. Böyle demokrasi olmaz. Getirdiğimiz sisteme göre Cumhurbaşkanı ve Meclis milletvekilleri aynı gün seçilecek. 2 sandık koyacağız. Birinde Cumhurbaşkanlığı için oy verecek, diğerinde de vekiller için oy verilecek. 5 yıl süreyle Meclis görev yapacak. Cumhurbaşkanı da hemen seçim sonuçlarından sonra hükümetini kuracak göreve başlayacak. Vatandaşa verdiği sözleri yerine getirecek. En fazla 1 sefer daha seçilmiş olacak. Şimdiki sistemde sınır var mı? Yok. İstediği kadar seçilir. Bu sistemde ne kadar başarılı olursa olsun en fazla 2 dönem seçilecek. 5+5 etti 10 yıl. İyi çalışmamışsa vatandaşın gönlünü kazanmamışsa ilk seferinde de vatandaş yolcu eder. Demokrasilerde vatandaşın gücünün üzerinde güç yoktur. Burada ne diyorlar, tartışmalı anayasa değişikliği. Nesi tartışmalıymış? Onlar şunu bildikleri için; Türkiye'deki anayasa değişikliği darbeyle oldu. 60'da darbe, 80'de darbe, 28 şubat'ta postmodern darbe, 15 Temmuz'da silahlı darbe girişimi... Darbe olunca demokrasi ortadan kaldırılınca, oturur anayasayı yazarsınız sessiz sedasız anayasanız da meydana gelir. Demokrasinin güzelliği bu. Enine boyuna tartışıldı ve anayasamıza göre 330 üzerinde 339 oyla kabul edildi. Bundan sonra söz sizindir.