Gazete Vatan Logo

Binali Yıldırım’a Köşk görevi!

Cumhurbaşkanlığı seçimi öncesi, halkın seçtiği ilk cumhurbaşkanının çalışma tarzının da farklı olacağını sıkça vurgulayan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Çankaya Köşkü’nde de farklı bir yapılanmaya gidiyor.

Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı’na taşıdığı, Başbakanlık’taki danışmanları dışında, ismi başbakan adayları arasında geçen, hükümetleri döneminde en güvendiği isimlerin başında gelen eski Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım’ı özel danışmanı olarak görevlendirdi.

2015 seçimine kadar, milletvekili sıfatını taşıması nedeniyle danışmanlık görevini gayrıresmi olarak yürütecek Yıldırım’ın, seçimden sonra atamasının resmileşeceği bildirildi.

Kalın, Genel Sekreter Yardımcısı

Binali Yıldırım’ın klasik bir danışmanlık yapmayacağı, Erdoğan’ın hükümetle ilişkilerinden diğer kritik çalışmalarına kadar her konuda en yakınındaki isim olacağı öğrenildi.

Erdoğan’ın, Başbakanlık’ta dış politika danışmanlığını yürüten İbrahim Kalın ise Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreter Yardımcılığı görevine getirildi.

Genel Sekreterlik için en güçlü ismin ise Fahri Kasırga’nın olduğu, sürpriz olmazsa Kasırga’nın atamasının da kısa sürede yapılacağı bildirildi. Erdoğan, Köşk’e, eski basın danışmanı Lütfullah Göktaş, danışmanları Mustafa Varank, Yiğit Bulut gibi çok güvendiği bilinen isimleri de atamıştı.

Haberin Devamı