Gazete Vatan Logo

Bin Ladin'i öldüren askerin kimliği açıklanıyor

ABD'de hazırlanan 2 bölümlük belgeselde, 11 Eylül saldırısını planlayan kişi olarak bilinen El Kaide lideri Usame bin Ladin'i öldüren özel harekâtçının ismi açıklanacak.

ABD askeri tarihinin en gizli operasyonlarından olanUsame bin Ladin'in infazı ilk kez aydınlığa kavuşuyor. Fox News'in hazırladığı ve 11-12 Kasım'da 2 bölüm halinde yayımlanacak bir belgeselde, El Kaide'nin infaz edilen lideri Bin Ladin'i öldüren özel harekâtçının adı açıklanacak.

11 Eylül saldırısını planlayan kişi olarak dünya tarihine adını kanlı bir eylemle yazdıran Bin Ladin'i infaz eden ABD askeri, "Usame bin Ladin'i öldüren adam" ismiyle yayımlanacak belgeselle birlikte ilk defa kamuoyuyla paylaşılacak.

"NİŞANCI" OLARAK BİLİNİYORDU

Afganistan'da yeri tespit edilen ve 2 Mayıs 2011'de SEAL (Deniz-Hava-Kara) isimli özel kuvvetler tarafından gerçekleştirilen operasyonda yer alan "Nişancı" kod adlı askerin kimliği bugüne kadar sır gibi saklanıyordu.

Emekli olduğu ve artık maskesini çıkarmaya hazır olduğu belirtilen "Nişancı", belgeselde "Neptün Mızrağı" kod adını taşıyan operasyon ve öncesinde verilen eğitim hakkında da detaylı bilgileri ilk kez aktaracak.

TV kanalı, "Nişancı"nın Bin Ladin ile yüz yüze kalmanın nasıl bir duygu olduğunu ve El Kaide liderinin son nefesini verdiği anda neler yaşandığını paylaşacağını da duyurdu.

Haberin Devamı