Gazete Vatan Logo

Bin kişiye istihdam sağlayacak yatırım

Bursa'nın Mustafakemalpaşa Organize Sanayi Bölgesi (MKPOSB), bin kişilik istihdam sağlayacak yeni bir yatırıma daha kavuşuyor.

Bin kişiye istihdam sağlayacak yatırım

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın TOBB Ekonomi Şurası'nda yaptığı 'istihdam seferberliği' çağrısına destek veren Türkiye'nin köklü firmalarından ECOPLAST, ambalaj üretimi yapacak fabrikanın Mustafakemalpaşa'ya kurulmasına karar verdi.

Belediye Başkanı Sadi Kurtulan'ı ziyaret eden ECOPLAST Ambalaj Sanayi Ticaret A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Eruslu, 455 bin metrekarelik arazi üzerine yükselecek 250 milyon dolarlık yatırımla Avrupa'ya ihracat hedefinde olduklarını söyledi.

OSB Başkanı İbrahim Akdemir, Harput Holding Yönetim Kurulu Üyesi İbrahim Etkeser ve OSB Müdürü Alaattin Üçok'un da katıldığı ziyarette konuşan Mustafa Eruslu, yatırım ile ilgili Bursa bölgesinde araştırmalar yaptıklarını, istihdam ve OSB'nin konumu yönünden Mustafakemalpaşa'yı uygun bulduklarını belitti.

8 BİN TON KAPASİTELİ DEV TESİS

Eruslu; " Bu bölgede iş yapılacağına inandım ve teşebbüse geçtik. Güzel bir yatırım yapmayı düşünüyoruz. Kamulaştırmayı süratle tamamlayıp inşaat safhasına geçeceğiz. Genel amacımız ambalaj konusunda Avrupa'ya ihracat yapmak, ülkemizin ürünlerini orada satmak. Geri kalan kısmını da iç piyasada, özellikle Marmara'nın ihtiyaçlarını karşılamak hedefindeyiz. Ambalaj alanında firmamız Türkiye'de ilk beşin içinde yer alıyor. Gaziantep'teki fabrikamız iç piyasa ve Orta Doğu'ya ihracat üzerine çalışıyor. Gelecek hedefimiz ise Avrupa'ya ihracat yapmak. Şuan Gaziantep'te kurulu aylık kapasitemiz 8 bin ton. İlk etapta en az onun kadar bir tesisi Mustafakemalpaşa'ya kuracağız. Ambalajın dünyada sınırı yok. Son yıllara tüm gıdaların ve günlük ihtiyaçların marketlerde satılmasıyla ambalaja girmeyen hiçbir ürün kalmadı. Sahası çok geniş olan bir tedarikçi unsuruyuz. Kağıttan plastiğe, alüminyum tenekeden kartona kadar geniş bir yelpazesi olan bir sektördeyiz. Belediye Başkanımız da dahil olmak üzere tüm bürokratlar bizlere tüm desteği veriyor. Bu ekiple birlikte başarmamamız için hiç bir neden yok" dedi.

Haberin Devamı

İnsan unsurunu ihmal etmeden, bilgi ve teknolojiye yapılacak yatırımların yüksek katma değer olarak ülkeye geri döndüğünü kaydeden ECOPLAST Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Eruslu; " Bu iki unsur olduğu sürece çocuklarımıza daha çok iş ve aş vereceğiz. Attığımız her adım 80 milyonun varlığı içindir " dedi.

Haberin Devamı

'İSTİHDAM ARATACAK, TÜRKİYE KAZANACAK'

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Belediye Başkanı Sadi Kurtulan ise çevre duyarlılığı yüksek OSB'nin önemli bir yatırımı bünyesine kattığını söylerken, istihdamın büyük bir kazanç olacağını belirtti.

OSB'nin genişlemesi konusunda geçtiğimiz yıl Harput Holding'in yatırımının ardından ambalaj sanayinin öncülerinden ECOPLAST firmasının da büyük bir adım attığını kaydeden Başkan Kurtulan; " Mustafakemalpaşalılar olarak bu tesisin yapımını canı gönülden destekliyoruz. Bin kişinin istihdam olacağı bu yatırım, Mustafakemalpaşa'ya olduğu kadar Türkiye ekonomisine ve Bursa'ya da değer katacaktır. Bu yatırımlar insanımızın dinamizmi ile birleşecek ve 2023'e giden yolda bu güzellikleri birlikte yaşayacağız" dedi.