Gazete Vatan Logo

BİMER sorgulamaları nasıl yapılıyor?

Başbakanlık Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı tarafından sunulan BİMER başvuru ve sorgulama ekranı yoğun ilgi görüyor. Online BİMER başvuru ve sorgulama ekranı ile vatandaşların BİMER başvurularını 7 gün 24 saat yapabilmesi sağlanıyor. Online BİMER başvuru ve sorgulama ekranı ile devlet birimlerine iletişim daha modern standartlarda sağlanabiliyor.

BİMER sorgulamaları nasıl yapılıyor?

Her geçen gün büyük bir hız ile gelişmekte olan 21.yüzyıl teknolojisi yaşamın her alanında insanlara çok önemli hizmet çözümleri sağlıyor. Özellikle de günümüz modern yüzyıl teknolojileri ile birlikte artık vatandaşların yaşamlarının her alanında internet ortamına erişim sağlayabilme şansına sahip olabilmesi dolayısı ile internet kullanımı dünyanın her yerinde olduğu gibi Türkiye’de de oldukça yüksek seviyelere ulaşmaya başladı. Günümüz modern yüzyıl Türkiye’sinde internet altyapısının bu denli yoğun ve sık bir şekilde kullanılması ile birlikte elektronik ortam üzerinde online BİMER başvuru ve sorgulama hizmetinin ortaya çıkmasına neden oldu.

BİMER BAŞVURU SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

Günümüzün hızla gelişen teknolojilerinin Türkiye’de devlet ve vatandaş arasındaki iletişimin çok daha modern ve çok daha kaliteli hizmet standartları çerçevesinde oluşturulabilmesi amacı ile Başbakanlık bünyesinde Bilgi işlem Dairesi Başkanlığı tarafından internet ortamı üzerinde BİMER başvuru ve sorgulama hizmet ekranı açıldı. Günümüzde vatandaşlar internet üzerinde yer alan Başbakanlığa ait olan bu yeni nesil iletişim kanalını kullanarak, sadece dakikalar içerisinde devlet birimlerinin ilgili bölümlerine kolay ve hızlı bir şekilde başvurularını gerçekleştirebilme şansına sahip olabiliyor. İnternet üzerinde yer alan BİMER başvuru ve sorgulama hizmet ekranı tüm vatandaşlar tarafından herhangi bir üyelik yapılmasına veya şifre girilmesine gerek olmadan kullanılabiliyor. Bu şekilde de Türkiye2de vatandaş ve devlet iletişiminin son derece kaliteli ve modern standartlar çerçevesinde kurulabilmesinin sağlanması ve vatandaşın devlet hizmetlerine ilişkin olarak çok daha kaliteli hizmet standartlarından yararlanabilmesini sağlayabiliyor.

Haberin Devamı

İnternet ortamı üzerinde yer alan BİMER başvuru ve sorgulama ekranı üzerinden vatandaşlar, son derece pratik bir şekilde kamu hizmetleri, kamu kurum ve kuruluşları ve diğer vatandaşlık durumları ile ilgili olarak var olan tüm istek, öneri ve şikayet bildirimlerini gerçekleştirebilme şansına sahip olabiliyor. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olan herkes tarafından 7 gün 24 saat internet ortamına erişim sağlanabilen her noktadan kullanılabilmekte olunan online BİMER başvuru ve sorgulama ekranı üzerinden birkaç dakika içerisinde istek, öneri ve şikayet bildirimlerini gerçekleştirebilme şansına sahip olabiliyor.

Haberin Devamı

Türkiye’de vatandaşlar internet üzerinde yer alan Başbakanlığın BİMER başvuru ve sorgulama ekranı üzerinden son derece pratik bir şekilde Bilgi Edinme Hakkı Kanunu çerçevesinde bilgi edinme başvurularını da gerçekleştirebilme şansına sahip olabiliyor. İnternet üzerinde yer alan BİMER başvuru ve sorgulama hizmet ekranı üzerinde vatandaşlardan başvuruları esnasında bazı kimlik bilgileri ve iletişim bilgilerinin girilmesi isteniyor ki bu bilgilerin eksiksiz ve doğru şekilde girilmesi, gerçekleştirilen başvuruların geçerlilik kazanması açısından oldukça büyük bir önem arz ediyor. Bu noktada özellikle de vatandaşların istenen elektronik posta bilgisini doğru olarak girmesi gerekiyor. Çünkü BİMER başvurusunun en sonunda doğrulama e-postası gönderiliyor. Bu doğrulamanın yapılabilmesi için elektronik posta adresinin doğru veya hatasız olarak verilmesinin yanı sıra elektronik posta adresinin erişilebilir olmasına dikkat edilmesi gerekiyor.

Haberin Devamı