Gazete Vatan Logo

BİMER sistemine başvurular nasıl yapılıyor?

BİMER Başvuru ve sorgulama işlemi artık günlük hayatta sıkça kullandığımız ve aldığımız online hizmetlerden biri olmuştur. BİMER Başvuru ve Sorgulama işlemi için ise ayrıca bir şifreye ihtiyacınız olmadan kolayca erişiminizi sağlayıp şikayetinizi veya isteğinizi herkes gibi sizlerde dile getirebileceksinizdir. BİMER Başvuru ve Sorgulama işlemi detayları haberimizde!

BİMER sistemine başvurular nasıl yapılıyor?

Günlük hayatta bir çok işlemimizi gerçekleştirirken oldukça fazla zaman kaybı yaşamaktayız. Bu zaman kaybının sonunda ise istediğimiz ve beklediğimiz hizmeti alamayınca da bu durum oldukça sinir bozucu bir hale dönüşebilmektedir. Hemen hemen her kurumun şikayet ve dilek kutusu olsa da bu şikayetlerin her zaman ilgili yerlere gidip gitmediğinden şüphe etmekteyiz. Ve bazen bu şikayet ettiğimiz durumun değişmediğine şahit olunca bu şüphenin ne kadar yerli bir his olduğu kanaatine de varmaktayız. Bu nedenden dolayı istek ve şikayetlerimizi bildirebileceğimiz ve her zaman tarafsız bir şekilde şikayetinizi ulaştırabileceğiniz bir devlet birimi oluşturularak bu şüpheler ortadan kalktı diyebiliriz.

BİMER BAŞVURU SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

BİMER’in yetkili elemanları ile görüşüp şikayetimizi bildirdiğimiz takdirde en geç otuz iş günü içerisinde şikayet ettiğimiz konu ilgili makamlara bildirilir ve yapılması gereken işlemler ya da şikayetler hızlı bir şekilde yürürlüğe koyulmaktadır. Başbakanlık İletişim Merkezi olarak açılan BİMER tüm vatandaşlarına aynı hizmeti sağlayarak şikayetleriniz en kısa süre içerisinde çözmeye odaklı bir birimdir. Bu birim bir çok vatandaşın artık daha sık kullandığı ve artık daha çok bildiği bir hizmet haline gelmektedir. Örneğin bir ürün aldınız ve bu ürün arızalı çıktı ürünü aldığınız yere değişim talebi gönderdiniz ve ürününüzün değiştirilemeyeceğini söylediler. Bu durumda yapacağınız şey elbette hakkınızı aramak olacaktır. Bu konu ile ilgili BİMER Başvuru işlemi gerçekleştirip ve konu hakkında dilediğinizi yazdığınız takdirde sizlerin bu sorununu çözmeye çalışan yetkililer sizlere en geç otuz gün sonra dönecekler ve mutlaka bir sonuç belirteceklerdir. BİMER Başvuru işleminin ardından sizlere bir de takip numarası vereceklerdir. Bu takip numarası ile artık işleminizin yani şikayetinizin hangi makamlara bildirildiğini ve sonucunu inceleyebilir ve gerekli detaylandırma hakkında da tekrar BİMER yetkililerine ulaşabilirsiniz. BİMER Başvuru ve Sorgulama işlemini internet bağlantısının olduğu herhangi bir akıllı cep telefonunda veya bilgisayardan erişiminizi sağlayarak yapabilmeniz mümkündür. BİMER Başvuru ve Sorgulama işlemini sırasında anlaşılabilir bir dille şikayetinizi belirtmeniz ve bazı bilgilerinizi de vermeniz gerekecektir. Bu bilgiler sizleri teyit ederek şikayetinizin ilgili makama uygun bir şekilde ulaşmasına neden olmaktadır. Ancak bu bilgiler BİMER sistemi ve sizin aranızda kalarak gizliliğiniz korunacaktır. BİMER Başvuru ve Sorgulama işleminizin ardından sizlere yetkililerin vereceği takip numarası ile beraber yine resmi BİMER Başvuru ve Sorgulama web sayfasına ulaşarak sorgulama butonuna tıkladıktan sonra aldığınız takip numaranızı yazmanızın ardından şikayetiniz ile ilgili tüm detayları da buradan inceleyebilme fırsatına erişebilmiş olacaksınızdır.

Haberin Devamı