Gazete Vatan Logo

BİMER şikayet başvurusunu internetten nasıl yapabilirim?

Başbakanlık BİMER başvuru ve sorgulama hizmet ekranında devlet ile iletişim sağlanıyor. Vatandaş Başbakanlık tarafından sunulan BİMER başvuru ve sorgulama hizmet ekranından devlet birimlerine istek, öneri ve şikayet bildirimlerini gönderebiliyor. BİMER başvuru ve sorgulama ekranından bilgi edinme talepleri de iletilebiliyor.

BİMER şikayet başvurusunu internetten nasıl yapabilirim?

Türkiye’de her geçen gün toplum genelinde daha yaygın bir şekilde kullanılmaya başlanan akıllı cihazlar, internet erişimi konusunda çok önemli bir fırsat sunuyor. Nerede olursa olsun internete erişim sağlayabilme şansını yakalayan insanlar da internet ile gelen fırsatları ve işlem kolaylıkları aktif şekilde kullanıyor. Özellikle de günümüz modern teknolojisi ile birlikte insanların internete kolay bir şekilde erişim sağlayarak, sadece birkaç dakika içerisinde internet üzerinde yer alan dijital hizmetleri kullanabiliyor ve kolaylıkla işlemleri gerçekleştirebilme imkanına sahip olunabiliyor. Bu kapsamda günümüz modern teknolojisini aktif şekilde kullanan devlet kurumlarının elektronik hizmetleri aracılığı ile vatandaşların kamu işlemlerinde de internet kolaylıklarından ve avantajlarından kolaylıkla yararlanabilme şansına sahip olunabiliyor. İnternet erişim olan her yerden kullanılabilmekte olan BİMER başvuru ve sorgulama ekranından sadece birkaç dakika içerisinde ilgili kamu konularına ilişkin ilgili devlet birimlerine erişim sağlayabilme şansına sahip olunabiliyor.

Haberin Devamı

BİMER BAŞVURU SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

İnternet ortamı üzerinde yer alan ve doğrudan Başbakanlık Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı tarafından geliştirilen ve hizmete açılan BİMER başvuru ve sorgulama ekranı tüm Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları tarafından kullanılabiliyor. Vatandaşlar devlet kurumları tarafından sunulan hizmetler, bu hizmetlerdeki sorunlar, devlet kurumlarındaki yöneticiler ve uygulamaları ile ilgili olarak oluşan tüm istek, öneri ve şikayet bildirimlerini çok eski zamanlardan bu yana Başbakanlık iletişim kanallarını kullanarak ilgili birimlere ulaştırabilme şansına sahip olunabiliyor. Bu aşamada elektronik ortam üzerinde hizmete açılan BİMER başvuru ve sorgulama uygulamasını kullanarak yapacakları bildirim işlemlerini daha kolay ve daha pratik bir şekilde gerçekleştirebilme şansına sahip olunabiliyor.

Başbakanlık Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı tarafından sanal platform üzerinde hizmete açılan Başbakanlık İletişim Merkezi yani BİMER başvuru ve sorgulama ekranı üzerinden vatandaşların başvuru işlemlerini yaparken kesinlikle kendisinden istenen başta elektronik posta adresi bilgisi (doğrulama maili gönderiliyor) iletişim bilgileri ve diğer kimlik bilgileri gibi tüm kişisel bilgileri doğru ve eksiksiz bir şekilde doldurmaya dikkat etmelidir. Aksi halde vatandaşların BİMER başvuru ve sorgulama ekranı üzerinden gerçekleştirecekleri başvuruları kabul edilmeyecek veya geçersiz sayılacaktır. Bu yüzden de vatandaşların kesinlikle BİMER başvuru ve sorgulama ekranı üzerinden yapılacak başvuru işlemlerinin kesinlikle bu bilgilerin eksiksiz ve doğru olarak girilmesi oldukça büyük bir önem arz ediyor.

Haberin Devamı

Başbakanlık tarafından hizmete açılan BİMER başvuru ve sorgulama ekranı üzerinden yapılan başvuru ve bildirimlerde geri dönüşler etkin sistem ile ilgili devlet birimlerine ulaştırılarak, ilgili personel tarafından incelemeye alınıyor ve istek, öneri ve şikayet bildirimlerine 30 gün içerisinde, bilgi edinme başvurularına ilişkin olarak geri dönüşler ise 15 gün içerisinde gerçekleştirilebiliyor. Günümüz modern çağında vatandaşların son derece pratik bir şekilde bulunduğu her yerden internete erişim sağlayabiliyor olması yapılan işlemlerin daha kolay ve daha pratik bir şekilde tamamlanabilmesine olanak sağlamakta olduğundan Başbakanlığa yapılan başvurular sırasında da vatandaşlar tarafından çok daha yoğun şekilde tercih ediliyor.

Haberin Devamı