Gazete Vatan Logo

BİMER şikayet başvurusu için şifre gerekiyor mu?

BİMER başvuru ve sorgulama ekranından şikayetlerinizi ilgili makamlara iletebilirsiniz. Her türlü istek, öneri ve şikayet bildirimleriniz için BİMER başvuru ve sorgulama ekranını kullanabilirsiniz. Üstelik BİMER başvuru ve sorgulama ekranı için üye olmanız veya şifre kullanmanızda gerekmiyor.

BİMER şikayet başvurusu için şifre gerekiyor mu?

Teknoloji dünyasında artık bireysel yaşantı içerisinde dahi her türlü işlem konusunda internet hizmetlerinden yararlanılıyor. Dünyanın her yerinde olduğu gibi Türkiye’de de günlük yaşantı içerisinde internet kullanımı oldukça üst düzeye ulaşırken, internet hizmetlerinde yakalanan geniş çeşitlilik oldukça önemli alanlara internet hizmet avantajlarını ulaştırıyor. Bu kapsamda internet kullanım oranlarının her geçen gün katlanarak artış göstermekte olduğu Türkiye’de kamu kurum ve kuruluşları tarafından da internet altyapısı son derece yoğun şekilde kamu hizmetlerinde de kullanılmaya başlandı. Bu şekilde internet ortamı üzerinde hizmet vermeye başlayan BİMER başvuru ve sorgulama hizmet ekranı da Başbakanlığın son yıllarda insanların yaşamları içerisinde çok önemli bir yere sahip olan ve çok ciddi kolaylıklar getiren internet altyapısını kamu hizmetlerinde kullanmaya başlaması sonucunda ortaya çıktı.

BİMER BAŞVURU SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

Başbakanlık bünyesinde Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı tarafından geliştirilen özel bir yazılımın web portalı ekranı olan BİMER başvuru ve sorgulama ekranı Türkiye’de vatandaş ve devlet arasındaki iletişim kanallarında modern ve interaktif bir alternatif getiriyor. Başbakanlık tarafından başlatılan BİMER hizmetleri, Türkiye’de vatandaşa sunulan kamu hizmetlerinde çağdaş dünya standartlarının yakalanarak daha modern ve daha kaliteli hizmetlerin sunulabilmesinin sağlanması amaçlanıyor. Her konuya ilişkin olarak vatandaşında talep ve görüşlerini ilgili makamlara ulaştırabilmesine yardımcı olan BİMER başvuru ve sorgulama iletişim kanalı ekranı tüm vatandaşlar tarafından kullanılabiliyor.

Haberin Devamı

Herhangi bir şekilde üyelik yaptırılması veya şifre alınmasına gerek bulunmayan Başbakanlık Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı tarafından hizmete açılan BİMER başvuru ve sorgulama ekranı sayesinde vatandaşlar her konuya ilişkin olarak internete erişim sağlayabildiği her yerden ve günün her saatinde istek, öneri ve şikayet bildirimlerini ulaştırabilme şansına sahip olabiliyor. Bu sebep dolayısı ile de modern yüzyıl dünyasında olduğu gibi Türkiye’de de oldukça yoğun ve sık bir şekilde kullanılmakta olan internet altyapısı sayesinde vatandaşlar devlet kurumları, devlet kurumu hizmet uygulamaları ve diğer tüm kamu alanları ile ilgili olarak var olan istek, öneri ve şikayet bildirimlerini sadece dakikalar içerisinde gerçekleştirebilme şansına sahip olabiliyor.

Haberin Devamı

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu’nun internet ortamı üzerinde yer alan en yeni iletişim kanalı BİMER başvuru ve sorgulama ekranı üzerinde Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları tarafından Bilgi Edinme Hakkı Kanunu çerçevesinde her konuya ilişkin olarak bilgi edinme talepleri de yine dakikalar içerisinde gerçekleştirilebiliyor. Vatandaşlar tarafından internet ortamı üzerinde BİMER başvuru ve sorgulama ekranı kullanılarak gerçekleştirilebilmekte olan istek, öneri ve şikayet bildirimleri için ilgili devlet birimlerinden geri dönüşler 30 gün içerisinde sağlanırken, bilgi edinme talepleri için geri dönüşler ilgili devlet birimi tarafında en geç 15 gün içerisinde sağlanmaktadır. BİMER başvuru ve sorgulama hizmet ekranı üzerinde vatandaşlar ilgili BİMER başvuruları sırasında iletişim bilgileri ve kimlik bilgileri kısımlarını eksiksiz ve doğru olarak doldurmak ve başvurusuna ilişkin olarak açıklayıcı bir metin hazırlanması gerekiyor.

Haberin Devamı