Gazete Vatan Logo

BİMER şikayet başvurusu durum sorgulama!

BİMER başvuruları artık BİMER başvuru ve sorgulama ekranından yapılabilecek. Vatandaş tüm istek, öneri ve şikayet bildirimleri ile bilgi edinme hakkı kanunu çerçevesindeki bilgi edinme başvurularını BİMER başvuru ve sorgulama ekranından günün her saatinde gerçekleştirebilecek. BİMER başvuru ve sorgulama ekranı üzerinden yapılan BİMER başvurularının durum ve sonuç sorgulamaları da yapılabiliyor.

BİMER şikayet başvurusu durum sorgulama!

Her geçen gün büyük bir hız ile gelişmekte olan modern yüzyıl teknolojisi sayesinde insanlar yaşamlarının her alanında çok önemli işlem kolaylıklarından ve yeni nesil işlem olanaklarından yararlanabilme şansına sahip olabiliyor. Özellikle de modern toplum yaşantısı içerisinde yaşam standardı kalitesinin üstün bir seviyeye ulaştırılabilmesi konusunda her alana yönelik olarak dijital hizmetler insanlara sunuluyor. Son yıllarda Türkiye’deki kamu kurum ve kuruluşları tarafından da kamu hizmetlerinde vatandaşlara yönelik olarak internet altyapısı etkin şekilde kullanılıyor ki bu aşamada vatandaşın devlet ile ilgili olan en önemli işlemi olan devlet iletişimi konusunda BİMER başvuru ve sorgulama ekranı sunuluyor.

BİMER BAŞVURU SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

Vatandaşların artık internet aracılığı ile nerede olursa olsun devlet ile iletişime geçebilme şansına sahip olabilmesine yardımcı olan BİMER başvuru ve sorgulama ekranı üzerinden sadece dakikalar içerisinde vatandaşlar tarafından oldukça yoğun ve sık bir şekilde kullanılıyor. Özellikle de günümüzün hızla gelişen teknolojileri sayesinde nerede olursa olsun internet ortamına erişim sağlanabiliyor olması günümüz modern yüzyıl dünyasında vatandaşın bu gibi kamu işlemlerinde de interneti aktif şekilde kullanabilme şansına sahip olabiliyor. İnternet ortamı üzerinde Başbakanlık Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı tarafından hizmete açılan BİMER başvuru ve sorgulama ekranı sayesinde vatandaşlar, nerede olursa olsun devlet hizmetleri veya vatandaşlık hakları ile ilgili her türlü konuya ilişkin olarak ilgili devlet birimleri ile iletişim kurabilme şansına sahip olabiliyor.

Haberin Devamı

Vatandaş ve devlet arasındaki iletişim kanalları alternatiflerine modern yüzyıl standartlarında yeni bir seçenek getiren Başbakanlık Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı’nın online BİMER başvuru ve sorgulama ekranında vatandaşlar devlete yapacakları BİMER başvurularını sadece dakikalar içerisinde tamamlayabilme gibi çok önemli işlem kolaylığından yararlanabiliyor. Ancak vatandaşların BİMER başvuru ve sorgulama ekranı üzerinden yapacakları BİMER başvuruları sırasında kendisinden talep edilen iletişim bilgileri ve kimlik bilgileri kişisel bilgilerinde doğru ve eksiksiz giriş yapmaya özen göstermeleri ve dikkat etmeleri BİMER başvurularının geçerlilik kazanabilmesi ve işleme alınabilmesi açısından çok büyük bir önem arz etmektedir.

Haberin Devamı

Bu aşamada vatandaşlar internet ortamında bulunan Başbakanlık Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı’nın BİMER başvuru ve sorgulama ekranında devlet kurumları, devlet kurum uygulamaları ve kamu hizmetleri gibi her türlü konuya ilişkin olarak yapacakları istek, öneri ve şikayet bildirimlerini ve aynı zaman Bilgi Edinme Hakkı Kanunu çerçevesinde yapacakları bilgi edinme başvurularını anlaşılır ve açıklayıcı biçimde niteleyecek bir metin girmeye de dikkat etmeleri gerekiyor. Aksi halde BİMER başvuru ve sorgulama ekranı üzerinden vatandaşların yapacakları BİMER başvuruları geçerlilik kazanmayarak, işleme alınmayacaktır.

Haberin Devamı

BİMER başvuru ve sorgulama ekranı üzerinden vatandaşların yapacakları istek, öneri ve şikayet bildirimleri için ilgili devlet birimleri tarafından olumlu veya olumsuz tüm geri dönüşler en genç 30 gün içerisinde sağlanır. Ayrıca vatandaşların BİMER bilgi edinme başvuruları için ilgili devlet birimleri tarafından geri bildirimler en geç 15 gün içerisinde Bilgi Edinme Hakkı Kanunu kapsamında gerçekleştirilir.