Gazete Vatan Logo

BİMER şikayet başvurusu ayrıntıları!

BİMER başvuru ve sorgulama ekranında vatandaşlar dakikalar içerisinde devlet iletişimi kurabiliyor. Bu sebep ile de vatandaşlar artık devlet iletişiminde BİMER başvuru ve sorgulama hizmetini kullanıyor. Vatandaşın tüm devlet birimleriyle ilgili istek, öneri ve şikayet bildirimleri ile birlikte BİMER başvuru ve sorgulama ekranında bilgi edinme başvurusu da yapabiliyor.

BİMER şikayet başvurusu ayrıntıları!

Teknolojinin gelişim grafiği Türkiye’de kamu alanında dijital hizmetler ile kendisini etkin biçimde gösteriyor. Özellikle Türkiye’nin son birkaç yıl içerisinde dünya genelinde akıllı cihaz pazarında çok önemli bir saha haline gelmesi, akıllı cihaz kullanımının çok hızlı bir şekilde artış göstermesine neden oluyor. Elektronik ortam üzerinde yer alan dijital hizmetlerde, internetin çok geniş kapsamlı bir hizmet yapısına ulaşmasına neden oluyor. İnternetin bu şekilde insan yaşamı içerisinde oldukça etkin bir şekilde kendisine yer bulması ile birlikte devlet kurumları tarafından da internet hizmetlerine yoğun şekilde ilgi göstermesine neden oluyor. Bu kapsamda elektronik ortam üzerinde BİMER başvuru ve sorgulama hizmet ekranı vatandaşa devlet ile olan iletişiminde çok önemli ve çok etkin bir iletişim alternatifi oluşturuyor.

BİMER BAŞVURU SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

Bu durumda günümüz modern yüzyılında Türkiye’de vatandaşların son derece pratik bir şekilde internete erişim sağlayarak devlet kurumları ve birimleri ile iletişime geçebilmek için elektronik ortam üzerinde yer alan BİMER başvuru ve sorgulama hizmet ekranını kullanabiliyor. Bu şekilde vatandaşlar artık her türlü konu ve durum hakkında devlet birimleri ile ilgili olarak istek, öneri ve şikayet bildirimlerini daha hızlı ve daha kolay bir şekilde yapabilme imkanına sahip olabiliyor. Elektronik ortam üzerinden kullanılabilen BİMER başvuru ve sorgulama hizmet ekranı sayesinde vatandaş, bilgi edinme hakkı kanunu dahilinde her türlü devlet uygulama ve hizmeti ile ilgili olarak da bilgi edinme başvurusunda bulunabiliyor.

Haberin Devamı

BİMER başvuru ve sorgulama resmi sitesi üzerinden vatandaşlar kolaylıkla başvuruda bulunabilme şansından yararlanabiliyor. Vatandaş bu gibi hizmetlerinin dışında Başbakanlık Bilgi İşlem Merkezi hizmeti aracılığıyla kamu kurumlarının genel müdür ve üst seviyede olan yöneticilerinin etik dışı yaklaşım ve uygulamaları ile ilgili olarak yaşanan işlem sorunları ve ciddi mağduriyetler hakkında doğrudan Başbakanlık ilgili ve yetkili birimlerine ihbar ve şikayet gerçekleştirebilme şansına sahip olabiliyor. Başbakanlık iletişim kanalları ile doğrudan iletişim oluşturabilme şansına sahip olabiliyor ki bu durumda vatandaşların her konu ile ilgili olarak doğrudan yetkin birimlerden geri dönüşler alabilmesini sağlıyor. İnternet erişimini bulunduğu her yerden gerçekleştirebilme şansını yakalayan vatandaşlar BİMER başvuru ve sorgulama hizmet ekranı üzerinden Başbakanlık iletişim kanalları ile doğrudan iletişim oluşturabilme şansına sahip olabiliyor ki bu durumda vatandaşların her konu ile ilgili olarak doğrudan yetkin birimlerden geri dönüşler alabilmesini sağlıyor.

Haberin Devamı

Türkiye’de milyonlarca vatandaş tarafından internet üzerinde özellikle BİMER başvuru ve sorgulama hizmeti e-Devlet sistemi üzerinden kullanılıyor. Vatandaşın devlet ile olan iletişim kanallarının çok daha interaktif bir şekilde açılabilmesi amacı ile BİMER hizmetleri başlatıldı. BİMER resmi sitesinden online başvuruların dışında BİMER başvuru ve sorgulama ALO 150 hattı ile de kolay bir şekilde başvuru işlemleri gerçekleştirilebiliyor. Dijital teknolojilerin günlük yaşantı içerisinde son derece etkin bir şekilde kendisine yer edindiği bugünlerde özellikle de vatandaşların günlük işlemlerini sadece dakikalar içerisinde gerçekleştirebilmesine yardımcı oluyor.

Haberin Devamı