Gazete Vatan Logo

BİMER’e yapılan başvurunun sonucunu sorgulama!

Başbakanlık BİMER başvuru ve sorgulama ekranından sadece dakikalar içerisinde devlet birimlerine iletişim sağlanabiliyor. BİMER nedir? Sorusunun en doğru açıklaması BİMER başvuru ve sorgulama ekranından devlet ve vatandaş iletişiminin sanal ortam hızında oluşturulabilmesini sağladığı yönünden olmaktadır. BİMER başvuru ve sorgulama ekranında tüm devlet kurumu ve hizmetleri istek, öneri ve şikayet bildirimleri gerçekleştirilebiliyor.

BİMER’e yapılan başvurunun sonucunu sorgulama!

Türkiye’de vatandaşın devlet hizmetleri ve uygulamaları, devlet daireleri yönetici ve personellerinin etik dışı uygulama ve hizmetleri gibi tüm durumlara ilişkin olarak doğrudan kamu yapısının en üst mertebesi olan Başbakanlığa bildirimde bulunabilme kolaylığından ve avantajlarından yararlanabiliyor. Günümüz modern Türkiye’sinde Başbakanlık tarafından sunulan BİMER başvuru ve sorgulama hizmetin elektronik ortam dışında da kullanılabilmesi imkanı bulunuyor.

BİMER BAŞVURU SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olan tüm sivil ve memurlar tarafından BİMER başvuru ve sorgulama sayfası aracılığı ile BİMER başvurusunda bulunulabilmektedir. Türkiye’de vatandaşa daha modern standartlarda ve daha kaliteli koşullarda kamu hizmetlerinin sunulabilmesi amacı ile tüm devlet kurumları tarafından dijital teknolojiler, kamu hizmet altyapısında son derece aktif bir şekilde kullanılıyor. Türkiye’de vatandaş ve devlet arasındaki iletişimin son derece etkin bir şekilde kurulabilmesine yardımcı olan Başbakanlık Bilgi İşlem Merkezi tarafından geliştirilen bu hizmet ekranı son yıllarda vatandaşlar tarafından son derece yoğun ve sık bir şekilde kullanılmaktadır.

Haberin Devamı

BİMER başvuru ve sorgulama hizmet ekranı elektronik ortam üzerinde vatandaş ve devlet arasındaki iletişim kanallarının açık kalmasını sağlayarak, başvurularını her zaman ve her noktadan gerçekleştirebilmesine imkan vermektedir. Elektronik ortam üzerinden kullanılabilmekte olan BİMER başvuru ve sorgulama hizmet uygulaması üzerinden sadece dakikalar içerisinde Başbakanlığa doğrudan başvuru bildirimlerinde bulunabilme imkanı bulunuyor. Böylelikle vatandaş elektronik ortam üzerinden istek, öneri ve şikayetlerini hem daha kolay ve hızlı bir şekilde gerçekleştirebiliyor hem doğrudan bir muhatap bulabiliyor hem de çok daha hızlı bir şekilde sonuç alabiliyor.

Bu kapsamda her geçen gün hızla gelişmekte olan teknoloji dahilinde Türkiye’de vatandaş ve devlet arasındaki iletişim kanallarının her zaman açık kalmasını sağlayacak yenilikçi bir hizmet yapısının oluşturulması sağlanıyor. Bu kapsamda elektronik ortam üzerinde yer alan BİMER başvuru ve sorgulama hizmet ekranı ön plana çıkıyor. Türkiye’de hızla gelişen teknoloji sayesinde son derece pratik bir şekilde bulunduğu her yerden internete erişim sağlayabilme imkanına sahip olan vatandaşlar elektronik ortam üzerinde yer alan Başbakanlık Bilgi İşlem Merkezi tarafından geliştirilen bir program aracılığı ile web portalı olarak hizmet veren BİMER başvuru ve sorgulama hizmet ekranından vatandaşlar sadece dakikalar içerisinde Başbakanlık başvurularını gerçekleştirebiliyor. Türkiye’de dijital hizmetler kamu hizmetlerinde de etkin bir şekilde kullanılmaya başlandı.

Haberin Devamı

Günümüz modern Türkiye’sinde vatandaşlar son derece yoğun ve sık bir şekilde internet üzerinde yer alan BİMER başvuru ve sorgulama hizmet ekranı kullanılıyor. Vatandaşların tüm BİMER başvuru ve sorgulama kanallarından gerçekleştirecekleri BİMER başvurularının sonuçları ise Türkiye’de uygulanmakta olan bilgi edinme kanunu çerçevesinde en geç 15 iş günü içerisinde tamamlanmaktadır. Vatandaş ilgili birimlere şahsi başvuruları, posta yolu ile başvuruları veya telefon ile başvuruları aracılığı ile Başbakanlığın bu modern teknoloji odaklı BİMER başvuru ve sorgulama hizmet ekranından yararlanabilme imkanına sahip olabiliyor.

Haberin Devamı