Gazete Vatan Logo

BİMER’e şikayet başvurusu nasıl yapılıyor?

BİMER başvuru ve sorgulama ekranından devlet birimlerine başvuruda bulunabiliyor ve başvurularınızın takibini yapabilirsiniz. Günün her saatinde devlet birimlerine istek, öneri ve şikayet bildirimlerinizi internet hız ve kolaylığında BİMER başvuru ve sorgulama ekranından ulaştırabilirsiniz. Üstelik Bilgi Edinme Hakkı Kanunu kapsamında tüm taleplerinizi de yine sanal ortamda BİMER başvuru ve sorgulama ekranından gerçekleştirebilirsiniz.

BİMER’e şikayet başvurusu nasıl yapılıyor?

Teknoloji dünyası insanların yaşamlarının her alanında kendisine en ektin şekilde yer edindiğinden oldukça yoğun ve sık bir şekilde insanlar tarafından yaşamın her noktasında kullanılıyor. Özellikle de günümüz modern teknolojisinin insanların yaşamları içerisinde sağlamakta olduğu önemli çözüm olanakları ve yeni nesil fırsatlar nedeni ile oldukça yoğun şekilde hayatın her alanında kullanılıyor olması elektronik ortam üzerinde yer alan dijital hizmetlerinde her geçen gün daha geniş kapsamlara ulaşmasına neden oluyor. Özellikle de modern yüzyılda internet üzerinden çok daha hızlı ve çok daha kolay bir şekilde pek çok işlemin gerçekleştirilebiliyor olması dolayısı ile ortaya çıkan yoğun ilgi beraberinde bu alanda sunulan hizmetlerinde çok daha geniş kapsamlara ulaşmasına yol açıyor.

BİMER BAŞVURU SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

İnternet üzerinde de bu sebepler dolayısı ile online BİMER başvuru ve sorgulama hizmetleri sunuluyor. Günümüz modern yüzyılında hızla gelişen akıllı cihazlar işle birlikte insanların internete bulunduğu her noktadan son derece pratik bir şekilde erişim sağlayabiliyor olması elektronik ortama üzerinde yer alan online BİMER başvuru ve sorgulama hizmetini kullanabilmesine ve dolayısı ile de devlet ile olan iletişimini çok daha pratik ve çok daha kaliteli standartlar üzerinden oluşturabilme imkanına sahip olabiliyor.

Haberin Devamı

Vatandaşlar internet ortamına erişim sağlayabildikleri her yerden son derece pratik bir şekilde Başbakanlık tarafından kendisine sununla online BİMER başvuru ve sorgulama ekranını kullanarak, devlet birimleri ile daha etkin bir iletişim oluşturabiliyor. Özellikle de vatandaşların tüm devlet kurumları ve devlet kurumu hizmetleri ya da devlet kurumu yöneticileri ile ilgili olarak istek, öneri ve şikayet bildirimlerini internet ortamının sunacağı önemli kolaylık ve zaman tasarruflarından yararlanarak daha hızlı ve daha kolay bir şekilde gerçekleştirebilme imkanına sahip olabilmeleri sağlanıyor. Günümüz modern Türkiye’sinde Başbakanlık tarafından sunulan BİMER başvuru ve sorgulama hizmetin elektronik ortam dışında da kullanılabilmesi imkanı bulunuyor.

Haberin Devamı

Türkiye’de vatandaşın devlet hizmetleri ve uygulamaları, devlet daireleri yönetici ve personellerinin etik dışı uygulama ve hizmetleri gibi tüm durumlara ilişkin olarak doğrudan kamu yapısının en üst mertebesi olan Başbakanlığa bildirimde bulunabilme kolaylığından ve avantajlarından yararlanabiliyor. Bu yüzden de günümüz modern Türkiye’sinde vatandaşlar son derece yoğun ve sık bir şekilde internet üzerinde yer alan BİMER başvuru ve sorgulama hizmet ekranı kullanılıyor.

İnternete erişim sağlayabilme imkanına sahip olan vatandaşlar elektronik ortam üzerinde yer alan Başbakanlık Bilgi İşlem Merkezi tarafından geliştirilen bir program aracılığı ile web portalı olarak hizmet veriyor. Vatandaşların tüm BİMER başvuru ve sorgulama kanallarından gerçekleştirecekleri BİMER başvurularının sonuçları ise Türkiye’de uygulanmakta olan bilgi edinme kanunu çerçevesinde en geç 15 iş günü içerisinde tamamlanmaktadır. Bu kapsamda her geçen gün hızla gelişmekte olan teknoloji dahilinde Türkiye’de vatandaş ve devlet arasındaki iletişim kanallarının her zaman açık kalmasını sağlayacak yenilikçi bir hizmet yapısının oluşturulması sağlanıyor. Bu kapsamda elektronik ortam üzerinde yer alan BİMER başvuru ve sorgulama hizmet ekranı ön plana çıkıyor.

Haberin Devamı