Gazete Vatan Logo

BİMER başvurusu ve başvuru sonucu sorgulama işlemleri !

Başbakanlık devlet–vatandaş iletişim hizmetleri BİMER başvuru ve sorgulama ekranıyla internete taşındı. Vatandaş her türlü konuda devleti ile iletişime geçebilmek için artık BİMER başvuru ve sorgulama ekranını kullanabiliyor. Online BİMER başvuru ve sorgulama ekranı üzerinden vatandaşlara hızlı geri dönüşler sağlanıyor.

BİMER başvurusu ve başvuru sonucu sorgulama işlemleri !

Teknoloji dünyasında artık yaşamın her noktasında teknolojik cihazlar insanların en büyük yardımcıları oluyor. Dünyanın her yerinde özellikle günlük yaşamın merkezinde kendisine yer bulması dolayısı ile hayatın akışını etkilemekte olan modern yüzyıl teknolojileri ve beraberinde getirdiği internet gibi son derece özgür ve eşsiz bir dünya insanların gün içerisinde gerçekleştirecekleri her bir işlemini hem daha kolay hem de daha hızlı bir şekilde gerçekleştirebilme olanağına sahip olabilmesini sağlıyor. Modern yüzyıl dünyasında insanların yoğun olarak kullanmakta olduğu akıllı cihazlarında nerede olunursa olunsun internet ortamına erişim sağlanabilmesi gibi bir avantajı insanlara sunuyor olması internetin hem bireysel hem de kurumsal alanda etkin biçimde kullanılmasına yol açıyor. Bireysel ve kurumsal alanlarda etkin biçimde kullanılmakta olan internet altyapısı son yıllarda internetin toplumun geneline ulaştığı Türkiye’de kamu kurum ve kuruluşları tarafından da kullanılmaya başlandı. Kamu kurum ve kuruluşlarının vatandaşa sundukları kamu hizmetlerini sanal ortama taşıyarak, internette kamu işlem şansı veren bu kamu uygulamaları arasında BİMER başvuru ve sorgulama ekranı ön plana çıkıyor.

Haberin Devamı

BİMER BAŞVURU SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

Her geçen gün Türkiye’de internet kullanım oranlarının artış gösteriyor olması ve insanların internet yardımı ile işlemlerini daha hızlı ve daha kolay şekilde gerçekleştirebilme gibi çok önemli fırsatlardan yararlanabiliyor olması dolayısı ile Başbakanlık Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı tarafından Türkiye’de devlet-vatandaş iletişiminde de bu fırsatlardan yararlanılmasının sağlanabilmesi amacı ile internet ortamında BİMER başvuru ve sorgulama hizmet ekranı faaliyete geçirildi. Türkiye’de tüm Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları tarafından ücretsiz olarak 7 gün 24 saat kullanılabilmekte olduğu BİMER başvuru ve sorgulama hizmet ekranı, doğrudan Başbakanlık Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı’nın sunduğu resmi bir uygulamadır.

Haberin Devamı

İnternet ortamı üzerinde yer alan online Başbakanlık Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı’nın BİMER başvuru ve sorgulama ekranı üzerinden vatandaşların devlet kurumları, devlet kurumlarının hizmetleri, devlet kurumu yöneticileri ve uygulamaları gibi her türlü konuya ilişkin olarak BİMER başvurusu yapabiliyor. Vatandaşların istek, öneri ve şikayet bildirimlerini hızlı ve kolay bir şekilde gerçekleştirebilmesine yardımcı olan Başbakanlık Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı’nın BİMER başvuru ve sorgulama ekranı üzerinden Bilgi Edinme Hakkı Kanunu çerçevesinde de bilgi edinme başvuruları da gerçekleştirilebiliyor. Vatandaşlar artık internete erişim sağlayabildikleri her yerden elektronik ortam üzerinde yer alan BİMER başvuru ve sorgulama ekranını kullanarak, pratik ve kolay bir şekilde devletin ilgili birimlerinde istek, öneri ve şikayet bildirimleri ile birlikte bilgi edinme başvurularını da yapabilme şansına sahip olabiliyor.

Başbakanlık Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı’nın BİMER başvuru ve sorgulama ekranı üzerinde bilgi edinme veya istek, öneri ve şikayet bildirimi yapmak isteyen vatandaşların öncelikli olarak kendisinden istenen iletişim bilgileri ve kimlik bilgileri kısımlarını eksiksiz ve hatasız olarak doldurması ve aynı zamanda da tamamen açıklayıcı ve anlaşılır bir metin ile BİMER başvurusuna konu olan durumu açıklaması gerekmektedir.

Haberin Devamı