Gazete Vatan Logo

BİMER başvurusu nasıl gerçekleştiriliyor?

Başbakanlık tarafından hizmete açılan online BİMER başvuru ve sorgulama ekranı yoğun olarak kullanılıyor. Vatandaşın devlet yapısı veya hizmetleri ile ilgili olarak tüm istek, öneri ve şikayet bildirimleri BİMER başvuru ve sorgulama ekranından yapılabiliyor. BİMER başvuru ve sorgulama ekranından Bilgi Edinme Hakkı Kanunu kapsamında da başvurularda bulunulabiliyor.

BİMER başvurusu nasıl gerçekleştiriliyor?

Başbakanlık son yıllarda hızla yaygınlaşan ve insanların yaşamları içerisinde kendisine en etkin şekilde yer edinmeye başlayan internet altyapısını vatandaşa sunduğu hizmetlerinde aktif olarak kullanmaya başladı. Bunun sonucunda ortaya çıkan online BİMER başvuru ve sorgulanma hizmet uygulaması vatandaşın akıllı cihazları üzerinden sanal olarak devlet ile iletişim kurabilme şansına sahip olabilmesine olanak veriyor. Bu yüzden de günümüz modern yüzyılı Türkiye’sinde elektronik ortam üzerinde doğrudan Başbakanlık tarafından hizmete açılan online BİMER başvuru ve sorgulama hizmet ekranı vatandaş ve devlet arasında oluşturulmak istenen iletişim kanallarının her daim açık kalmasının sağlanabilmesine olanak veriyor.

BİMER BAŞVURU SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

Bu şekilde devlet ve vatandaş arasındaki iletişimin merkezinde kendisine yer edinen Başbakanlık İletişim Merkezi vatandaşın devlet ile iletişiminin her zaman daha modern ve daha kaliteli standartlar üzerinde oluşturulabilmesine de yardımcı oluyor. Çünkü günümüz modern yüzyılında hızla gelişen akıllı cihazlar işle birlikte insanların internete bulunduğu her noktadan son derece pratik bir şekilde erişim sağlayabiliyor olması elektronik ortama üzerinde yer alan online BİMER başvuru ve sorgulama hizmetini kullanabilmesine ve dolayısı ile de devlet ile olan iletişimini çok daha pratik ve çok daha kaliteli standartlar üzerinden oluşturabilme imkanına sahip olabiliyor.

Haberin Devamı

Vatandaş ilgili birimlere şahsi başvuruları, posta yolu ile başvuruları veya telefon ile başvuruları aracılığı ile Başbakanlığın bu modern teknoloji odaklı BİMER başvuru ve sorgulama hizmet ekranından yararlanabilme imkanına sahip olabiliyor. Türkiye’de vatandaşa daha modern standartlarda ve daha kaliteli koşullarda kamu hizmetlerinin sunulabilmesi amacı ile tüm devlet kurumları tarafından dijital teknolojiler, kamu hizmet altyapısında son derece aktif bir şekilde kullanılıyor. İnternete erişim sağlayabilme imkanına sahip olan vatandaşlar elektronik ortam üzerinde yer alan Başbakanlık Bilgi İşlem Merkezi tarafından geliştirilen bir program aracılığı ile web portalı olarak hizmet veriyor. Vatandaşların tüm BİMER başvuru ve sorgulama kanallarından gerçekleştirecekleri BİMER başvurularının sonuçları ise Türkiye’de uygulanmakta olan bilgi edinme kanunu çerçevesinde en geç 15 iş günü içerisinde tamamlanmaktadır. Bu yüzden de günümüz modern Türkiye’sinde vatandaşlar son derece yoğun ve sık bir şekilde internet üzerinde yer alan BİMER başvuru ve sorgulama hizmet ekranı kullanılıyor.

Haberin Devamı

Günümüz modern Türkiye’sinde Başbakanlık tarafından sunulan BİMER başvuru ve sorgulama hizmetin elektronik ortam dışında da kullanılabilmesi imkanı bulunuyor. Türkiye’de vatandaşın devlet hizmetleri ve uygulamaları, devlet daireleri yönetici ve personellerinin etik dışı uygulama ve hizmetleri gibi tüm durumlara ilişkin olarak doğrudan kamu yapısının en üst mertebesi olan Başbakanlığa bildirimde bulunabilme kolaylığından ve avantajlarından yararlanabiliyor. Bu kapsamda her geçen gün hızla gelişmekte olan teknoloji dahilinde Türkiye’de vatandaş ve devlet arasındaki iletişim kanallarının her zaman açık kalmasını sağlayacak yenilikçi bir hizmet yapısının oluşturulması sağlanıyor. Bu kapsamda elektronik ortam üzerinde yer alan BİMER başvuru ve sorgulama hizmet ekranı ön plana çıkıyor.

Haberin Devamı