Gazete Vatan Logo

BİMER başvuru ve sorgulama işlemi hangi sistem üzerinden yapılıyor?

BİMER başvuru ve sorgulama işlemi için artık vatandaşlar e-Devleti kullanabilir. BİMER başvuru ve sorgulama işlemine ne zaman ihtiyaç duyarsanız bu sistemi kullanabilirsiniz. BİMER başvuru ve sorgulama ile ilgili tüm bilgilere bu yazımızdan ulaşabilirsiniz.

BİMER başvuru ve sorgulama işlemi hangi sistem üzerinden yapılıyor?

Günümüzde internet teknolojisinin büyük gelişim gösterdiği bazı sistemler vardır. Bu sistemler için ileri gelen teknik çalışmalar bizlerin yapması gereken işlemi kolaylaştırmıştır. Artık bizler aslında zor gibi düşündüğümüz işlemleri gerçekleştirirken şuanda çok daha kısa bir zaman diliminde bu işlemi kullanabiliriz. Çünkü internet üzerinden erişilebilirlik artmıştır. Şuanda bizler toplum içerisinde olan yaşamımız boyunca bazı sıkıntılar ile karşılaşabiliriz. Yaşadığımız belde de meydana gelen bir sıkıntıda bizler çözüm aramak için bizler üst yöneticiler ile iletişime geçmek isteriz. Ancak ne yazık ki böyle bir durum söz konusu bile olamaz.

BİMER BAŞVURU SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

Bizlerin yaşadığı herhangi bir sorunda bizler başbakanlık ile iletişimi sağlamamız oldukça zordur. Ancak bu eski zamana göredir. Şuanda çok daha kısa bir süre çerçevesi içerisinde bizler başbakanlık ile iletişime geçebiliriz. Bunun nedeni internet üzerinden her alana kurulan erişimin kolay olmasıdır. Bu erişimin kolaylığından sonra da artık bizler hızlı bir şekilde bu sistemleri kullanmaya başlarız. Oldukça kısa bir zaman diliminde bizler pek çok alandan online şekilde erişim sağladığımız platformlar üzerinden iletişim sağlayabiliriz. Bu iletişimden kastedilen ise yaşadığımız çevrede meydana gelen sorunun karşı tarafa iletilmesidir. İstek ve ya şikayetlerimizi sunabileceğim bir sistem kurulmuştur. Bu sisteme de Başbakanlık İletişim Merkezi denilmiştir. Kısaca BİMER başvuru ve sorgulama adını alan bu sistemden de herkes kolay bir şekilde yararlanabilir. BİMER başvuru ve sorgulama adına oluşturulan bu siteye giriş için ise bazı sistemleri kullanmamız gerekir.

Haberin Devamı

Online işlemlerimizi gerçekleştirebilecek olduğumuz bazı sistemler vardır. Vatandaşlar olarak bizler de artık hızlı bir şekilde bu sisteme giriş yapabiliriz. E-Devlet adında hizmet vermekte olan bu online site içerisinde pek çok sorgulama işlemini bulundurur. Bu sorgulama işlemlerini barındıran sistem üzerinden oldukça kısa bir sürede erişimimizi sağlayabiliriz. Çünkü e-Devlet giriş yapılması oldukça kolay olan bir sistemdir. Bu nedenle vatandaşların bu alana giriş yapmaları oldukça basittir. BİMER başvuru ve sorgulama işlemi de bu e-Devlet adı verilen site üzerinden hizmet sunmaktadır. Postanelere gidilerek sizler de e-Devlete giriş yapmak için kullanacak olduğunuz şifreyi temin alabilirsiniz. Bu şifre için gerekli olan tek şey işlem ücreti ve de nüfus cüzdanıdır. 2 TL olan işlem ücretini ve de kimliğimizi görevli olan kişiye teslim ettikten sonra bizler kısa bir zamanda e-Devlete giriş için kullanacak olduğumuz şifreyi alabiliriz. Ardından da e-Devlet şifresi ile beraber bizler BİMER başvuru ve sorgulama sayfasına ulaşabilirsiniz. BİMER başvuru ve sorgulama sayfasına ulaşmak için de bizler bu e-Devlet sistemini kullanabiliriz. Ardından şikayetimizi belirtilen alana gerektiği şekilde yazarak iletilmek istenen kurum yöneticine bunu gönderebiliriz.

Haberin Devamı