Gazete Vatan Logo

BİMER başvuru sistemi nasıl kullanılıyor?

Başbakanlık tarafından faaliyete geçirilen BİMER başvuru ve sorgulama ekranı devlet ve vatandaş hizmetlerine modern çağ standartlarını getiriyor. Özellikle de vatandaşlar Başbakanlık BİMER başvuru ve sorgulama ekranıyla 7 gün 24 saat iletişim kurabiliyor. Vatandaşlar BİMER başvuru ve sorgulama ekranı üzerinden BİMER başvuru takibi ve sonuç sorgulaması da yapabiliyor.

BİMER başvuru sistemi nasıl kullanılıyor?

Teknoloji dünyasında insanlar yaşamlarının her alanında internet teknolojilerinin kendisine sunmuş olduğu hizmet kanallarından son derece yoğun ve sık bir şekilde yararlanıyor. Bu çerçevede de günümüzde artık internetin sunmuş olduğu hizmet olanaklarının kapsamı kamu hizmetleri alanını da kapsamı içerisine alıyor. İnternet üzerinde yer alan BİMER başvuru ve sorgulama ekranı ise bu alanda Türkiye’nin en somut örnek teşkil eden dijital kamu hizmet uygulamalarından birisi olarak öne çıkıyor. Elektronik platform üzerinde Başbakanlık Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı tarafından hizmete açılmış olan sanal bir devlet-vatandaş iletişim kanalı hizmet uygulaması olan Başbakanlık İletişim Merkezi (BİMER) vatandaşlara çok önemli işlem kolaylıkları ve avantajları sağlıyor.

BİMER BAŞVURU SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

İnternet üzerinde yer alan Başbakanlık Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı’nın online BİMER başvuru ve sorgulama hizmet ekranı tüm Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları tarafından son derece pratik ve kolay bir şekilde kullanılabiliyor. Özellikle de günümüz modern yüzyıl dünyasının hızla gelişmekte olan ileri nesil akıllı cihaz teknolojileri ile birlikte insanların yaşamlarının her alanında bulundukları nokta neresi olursa olsun internet ortamına erişim gerçekleştirebilme şansına sahip olabilmesi, günümüz modern yüzyıl dünyasında internet ortamı üzerinde yer alan dijital hizmet uygulamalarının hayatın her alanında son derece yoğun ve sık bir şekilde kullanılmasına neden oluyor. Özellikle dünyanın her yerinde olduğu gibi internetin vatandaşların yaşamlarının her alanında çok önemli işlem kolaylıkları sağlıyor olması nedeni ile Türkiye’de de kamu kurum ve kuruluşları tarafından yoğun olarak kullanılmaya başlandı.

Haberin Devamı

Özellikle de elektronik platform üzerinde yer alan Başbakanlık bünyesindeki Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı tarafından hizmete açılmış olan BİMER başvuru ve sorgulama ekranı üzerinden sadece dakikalar içerisinde devlet birimleri ile iletişim kurabilme şansına sahip olabilmesi sağlanıyor. Günümüzün hızla gelişen ve büyüyen Türkiye’sinde vatandaş ve devlet arasındaki iletişimin her zaman son derece aktif ve etkin bir şekilde kaliteli hizmet standartları çerçevesinde kurulabilmesinin sağlanabilmesi amacı ile Başbakanlık tarafından internet ortamı üzerinde BİMER başvuru ve sorgulama hizmet ekranı faaliyete geçirildi.

Haberin Devamı

Vatandaşların 7 gün 24 saat internet erişimi gerçekleştirebilme şansına sahip olabildikleri her yerden kullanabilme şansına sahip olabildiği BİMER başvuru ve sorgulama iletişim kanalı uygulaması üzerinden devlet birimlerine yönelik olarak var olan tüm istek, öneri ve şikayet bildirimlerini son derece pratik ve kolay bir şekilde gerçekleştirebilme şansına sahip olunabiliyor. Bu yüzden de günümüz modern yüzyıl Türkiye’sinde elektronik platform üzerinde yer alan ve devlet birimleri ile her zaman iletişim gerçekleştirebilme şansı sağlayan BİMER başvuru ve sorgulama hizmet uygulaması oldukça yoğun ve sık bir şekilde kullanılıyor.

Haberin Devamı

Vatandaşlar, BİMER başvuru ve sorgulama ekranı üzerinden başvuru gerçekleştirirken, kendisinden talep edilmekte olan kimlik bilgileri ve iletişim bilgileri gibi tüm vatandaşlık bilgilerinde kesinlikle doğru bilgileri eksiksiz olarak girmesi gerekliliği bulunuyor. Bu çerçevede de BİMER başvuru ve sorgulama ekranı üzerinden yapılan BİMER başvuruları sırasında vatandaşların vermiş oldukları elektronik posta adresine doğrulama maili gönderildiğinden ve bu doğrulamanın yapılmaması durumunda başvurunun geçerlilik kazanmıyor olması sebebi ile kesinlikle verilen elektronik posta adresinin doğru ve erişilebilir olmasına dikkat edilmesi gerekiyor.