Gazete Vatan Logo

BİMER başvuru sistemi ile şikayet başvurusu yapabilirsiniz!

BİMER Başvuru ve Sorgulama işlemi, artık vatandaşların günlük hayatta oldukça sık kullandığı işlemlerden biri olmuştur. BİMER Başvuru ve Sorgulama işlemi sayesinde şikayetinizi üst mevkilere bildirebilirsiniz. BİMER Başvuru ve Sorgulama işlemi ile sayesinde aynı zamanda şikayetimize dair gelişmelerden de haberdar olabilmemiz mümkündür.

BİMER başvuru sistemi ile şikayet başvurusu yapabilirsiniz!

Günlük işlerimiz sebebi ile bazı resmi kurumlardaki işlemlerimizi aksatabiliriz. Gerek bu kurumların her zaman yakın yerlerde olmaması sebebi ile gerek iş temposundan dolayı bu gibi aksaklıkların meydana gelmesi olağandır. Artık gelişen teknoloji her konuya çare olduğu gibi bu ve bunun gibi işlemlerimiz sırasında da bizlere yardımcı olacak şekilde kullanılmaktır. Devletin bazı birimleri tek çatı altında toplanarak ve online hizmet vererek hizmet sağlamayı amaçlamaktadır. Günlük hayatta bir çok hizmet almaktayız. Gerek özel sektörlerden gerek devlet birimlerinden.

BİMER BAŞVURU SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

Ancak bu kurum veya kuruluşlar ile ilgili bir şikayet durumunda ne yapacağımız genel olarak bilmemekteyiz. Ve hatta bir çoğumuz sonuçlanmayacağını düşünerek şikayet etme gereksiniminde bile bulunmamaktadır. Ancak her vatandaşa aynı derece ile ilgilenen ve şikayetlerini üst mevkilere ileten bir birim ardır. Bu birim resmi bir kurum olmakla beraber devletin en önemli ve ayrıcalıklı bir hizmeti sayılmaktadır. Örneğin şikayetçi olduğumuz kuruma şikayetimizi bildirmek her zaman çözüm olmamaktadır. Ya da yetkililerin bu durumla ilgilenip ilgilenmediğini kestiremeyiz. Zaten takip edebilme gibi bir lüksümüz de yoktur. Ancak bunun bir lüks değil hak olduğunu gösteren Başbakanlık İletişim Merkezi yani BİMER sayesinde artık şikayetlerimizi gerekli üst mevkilere iletme şansı bulmaktayız. Kullanımı artık giderek daha da yaygınlaşan BİMER tüm vatandaşlara adaletli bir ilgi göstermektedir. BİMER Başvuru ve Sorgulama işlemi artık günümüzde insanlarının şikayetlerini nereye yapacaklarını bilemeyişleri ya da şikayetlerinin çözüme kavuşamayışı sebebi ile kullanımı giderek daha da yaygınlaşmıştır. BİMER in uzman yetkili kadrosu sizleri şikayetleri ile yakından ilgilenmekte ve dilediğiniz takdirde bilgilerinizi de kimse ile paylaşmayarak gizli tutmaktadır. BİMER Başvuru ve Sorgulama işlemi için ise ayrıca bir kuruma gitmeniz gerek yoktur. Önceden bu ve gibi şikayetlerinizi ilgili belediye birimlerine giderek yapmaktaydınız. Ancak ulaşımın daha da zor bir hal aldığı bugünlerde bu kurumlara ulaşabilmek her zaman kolay olmamaktadır. Ayrıca gittiğiniz kurumların önünde oluşan kuyruklarda saatlerce beklemeniz bile gerekebilirdi. Ve resmi mesai saatleri içerisinde çalışan yetkilileri düşünecek olursak acil bir şikayet durumunda yetkili birini bulmakta bile zorlanmaktaydık. Ancak BİMER Başvuru ve Sorgulama işlemini hiç bir kuruma gitmeye gerek duymadan oturduğunuz yerden şikayetlerinizi bildirebilmeniz mümkündür. BİMER Başvuru ve Sorgulama işlemi için ihtiyacınız olan tek şey internet bağlantısı olan herhangi bir bilgisayar veya akıllı bir cep telefonundan resmi BİMER Başvuru ve Sorgulama resmi web sayfasına girmenizdir. Bu erişimi sağladıktan sonra karşınıza gelecek olan butonlardan BİMER Başvuru kısmına tıklayın ve şikayetinizi anlaşılabilir bir dille detaylandırarak yazın ve gönderin . Eğer bir şikayetiniz var ise bu durum ile ilgili gelişmeleri takip etmek istiyorsanız da hemen BİMER Sorgulama butonuna tıklayın ve şikayetinizi yazdıktan sonra sizlere mail olarak gelen takip numarası ile şikayetinize dair gelişmeleri takip edebilir ve inceleyebilirsiniz.

Haberin Devamı