Gazete Vatan Logo

BİMER başvuru işlemleri hakkında bilinmesi gerekenler!

BİMER başvuru işlemleri sayesinde siz de görüşlerinizi ilgili kurumlara iletebilirsiniz. BİMER başvuru işlemi hizmete ait resmi internet sitesi üzerinden gerçekleştirilmektedir. BİMER başvuru ve sorgulama işlemlerinin ayrıntılarını haberimizden bulabileceksiniz.

BİMER başvuru işlemleri hakkında bilinmesi gerekenler!

Başbakanlık İletişim Merkezi (Bimer) Başvuru ve Sorgulama artık gerçekleştirilen birtakım internet kolaylıkları sayesinde vatandaşlar pek çok alanda hizmet almaya başlamıştır. Ülkemizde çeşitli alanlarda yapılan internet alanında ki gelişmeler hayatımızı büyük ölçüde olumluya çevirmiştir. Çünkü artık gerçekleştirilen bazı sistemler hayatımızı olumlu yönde etkilediği için vatandaşlar tarafından daha da aktif bir şekilde tercih edilmeye başlanmıştır. Artık vatandaşların da internete olan erişimlerinin artması ile beraber internetin kullanım alanı da artış göstermektedir.

BİMER BAŞVURU SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

BİMER Başvuru işlemi nasıl yapılır?

Başbakanlık İletişim Merkezi anlamına gelen BİMER vatandaşın şikâyetini, isteğini, talebini devlete doğrudan ve hızlı bir şekilde iletebilmesi için oluşturulmuş olan bir sistemdir. BİMER esasen bir halkla ilişkiler bürosu sayılmaktadır. Sanal halkla ilişkiler bürosu olarak görebileceğiniz BİMER üzerinden birçok şikâyetinizi, dileğinizi ve talebinizi iletebilirsiniz. BİMER ile dilekçe yazma, dilekçe ulaştırma, “bu şikâyeti nereye yapacağım” “bu şikâyeti nasıl yapacağım” gibi dertlerden kurtulacaksınız. Bu sayede şikâyet, istek ve taleplerinizi hızlı bir şekilde yapacak ve elektronik ortamda hızlı bir şekilde karşılık alacaksınız.

Haberin Devamı

BİMER başvurularınızın değerlendirilmesi için; “hakaret, asılsız ihbar ve BİMER’ i ilgilendiren konular arasına dahil olmayan konular” şeklinde şikâyet, istek ve taleplerde bulunmamalısınız. Bununl birlikte BİMER dahilinde bulunan hakaret, şikayet ve istek gibi durumlarınızın tümünü bu sistem üzerinde ilgili makamlara iletebiliyorsunuz. BİMER başvurusunu gerçekleştirebilmek için ad, soyad, TC kimlik numarası ve adres bilgilerinin sisteme girilmesi gerekmektedir. Başvuru ekranında açılan sayfa üzerinde size ait bu bilgileri eksiksiz ve doğru şekilde doldurunuz. Ardından ilgili şikayetinizi yazınız. Bu BİMER başvuru yapma işleminin ardından en kısa sürede size BİMER tarafından dönüş yapılır. BİMER başvuru sonucunu sorgulamak için de aynı sistemi kullanmanız gerekmektedir. BİMER başvuru sorgulama işlemi ,daha önceden gerçekleştirmiş olduğunuz şikayet başvurusunun sonucunu öğrenme işlemidir. Başvuru esnasında size verilecek olan BİMER başvuru numarası sayesinde başvurunuzun sonucu da öğrenebilirsiniz. BİMER başvuru ve sorgulama işlemi bu hizmete ait resmi internet sitesi üzerinden gerçekleştirilir.

Haberin Devamı