Gazete Vatan Logo

Bimeks'ten rekor büyüme!

Bimeks ülke ekonomisinden 10 kat fazla büyüdü

Bimeks, GFK (Perakende Kanalı Satış) verilerine göre ilk 9 ayda büyüme oranını %29, cirosunu ise 337 milyon TL olarak açıkladı.

22 yıllık geçmişiyle, teknoloji perakende sektöründe hızlı büyümesiyle dikkat çeken Bimeks, GFK (Perakende Kanalı Satış) verilerine göre ilk 9 ayda büyüme oranını %29, cirosunu ise 337 milyon TL olarak açıkladı. Her yıl geliştirdikleri yeni hizmetler ve sistemler ile büyümeye hız kazandıran Bimeks’in bu atağı kendi sektöründeki büyümeyi 4’e katladı. Bimeks’in bu hızı Türkiye ekonomisi büyümesinden 10 kat fazla gerçekleşti.

Açıklanan verilere göre teknoloji perakende sektörü ilk 9 aylık dönemde adet bazında %6,4’lik bir büyüme gösterirken Bimeks 24.7 büyüdü. Daha önceki açıklamalarında da sektörün üzerinde büyüme performansıyla anılan Bimeks, bu sefer istikrarını %29’lik ciro büyümesi ile sürdürdü.

Franchise sistemine 2010 yılında start veren şirket, gelecek dönemde göstereceği başarının sinyallerini o zamanlar vermişti. 2011 ve 2012 yıllarında mağaza sayılarındaki artışla dikkat çeken Bimeks, bu başarısını etkin mağaza yönetimi, kendine özgü franchise modeli ve altyapısındaki güce bağlıyor. Sıfır stok riski ile franchise modelinin gücüne inanan şirket, büyüme oranları ile bu sistemin işleyişindeki başarıyı kanıtlamış oluyor.

2012 yılında 17 yeni mağaza açan Bimeks 1 ay içerisinde Edirne, Çanakkale ve Derince açılışları ile 42 ilde 68 mağazaya ulaşmış olacak.

Bimeks 2010 yılında çoklu kanal stratejisi ile büyüme kararı almıştı. Bu stratejinin yapıtaşlarını oluşturan öğeler ise: Anadolu’da Büyüme, Franchise sistemi ile yaygınlaşma ve İnternet satışlarından pay edinme idi. Görülüyor ki Bimeks 2 yıl önce almış olduğu kararın meyvelerini topluyor.

Bimeks İnternet satışında “bidakka” diyor

Bimeks kurduğu alt yapısı ile internet ortamından da satışlarını gerçekleştiriyor. Teknolojinin günümüzdeki en önemli sonuçlarından web tabanlı alışveriş, Bimeks’i de olumlu etkileyen alanlar arasında. Bimeks internette yalnızca ürün satmakla kalmıyor, aynı zamanda hizmetiyle de adından söz ettiriyor. 30 ile 180 dk arasında satın alınan ürünü sahibine ulaştırma teminatı veren Bimeks, bu uygulamasıyla dünya da bir ilke imza atıyor. Aynı zamanda randevu ile ürünlerin satın alınabileceği www.bimeks.com.tr’de webe özel indirim sürprizleriyle müşterilerini her anlamda memnun etmeye ediyor.

Anadolu’da her şehre bir Bimeks

Büyüme hedefleri arasında Anadolu’nun tüm illerine en az 1 Bimeks açmak olduğunu dile getiriliyor. Bugüne kadar yeni açılacak 3 mağaza dahil 42 ilde 68 mağaza faaliyetini sürdüren Bimeks, il sayısını 81’e mağaza sayısını ise 154’e çıkarmayı hedefliyor. Bimeks’in bu kadar hızlı büyümesiyle ilgili olarak Bimeks Genel Müdürü Arif Bayraktar “Bimeks olarak bizler çoklu kanal stratejisine inanmış, tecrübeli bir kadroya sahip, hızlı karar alan ve rakiplerin hep bir adım önünde olan ve gittiği heryere rekabetin avantajını götüren Türkiye’nin önde gelen teknoloji perakendecisiyiz. Anadolu’daki büyümemizde bizimle ortak olacak, teknolojiye inanmış en fazla 70 müteşebbis bu fırsattan yararlanacak” diyor.

Haberin Devamı