Gazete Vatan Logo

Bimeks’te hedef temettü dağıtmak

Bimeks’in İcra Kurulu Başkanı Dr. Ahmed Akgiray, “Hukuki olarak ilk kez temettü verecek pozisyondayız. Verip vermemeyi konuşuyoruz. Bu yıl vermek istiyoruz” dedi.

Bimeks’te hedef temettü dağıtmak

Bimeks’in İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Ahmed Akgiray, şirketin hukuki olarak temettü dağıtacak duruma geldiğini ve bu yıl temettü dağıtmak istediklerini söyledi. Bimeks’in yeni reklam stratejisinin tanıtım toplantısında konuşan Akgiray, “Hukuki olarak ilk kez temettü verebilecek pozisyondayız. Verip vermemeyi konuşuyoruz. Bu yıl vermek istiyoruz” dedi. Bimeks son yıllarda kâr etmesine karşın, geçmiş dönem zararları nedeniyle temettü veremiyordu.

Teknolojinin ‘Bi Bileni’

Bu arada Bimeks, “Bi Bimeks’e Sor” reklam kampanyası ile yeni bir pazarlama iletişimi dönemine girdi. Ahmed Akgiray, Bimeks’in müşterisi ile kurduğu sıcak ve samimi ilişki ile teknoloji alışverişinin soğukluğunu kırmak için çalıştığını belirterek şunları söyledi: “Mağazalarımızda ve online mağazamızda 30 bin çeşit bulunuyor. Biz sadece teknolojik ürünler değil, buzdolabından kahve makinesine, mutfak gereçlerinden kişisel bakım aletlerine kadar, müşterimizin evinde ve gündelik yaşamında ihtiyaç duyduğu birçok ürünü sunuyoruz. Müşterilerimize ihtiyaç duydukları ürünü hızlı ve kolay ulaştırarak alışverişlerinden mutlu olmalarını sağlamak için yeni hizmet paketleri üretiyoruz. Örneğin BiKazançlı hizmetimiz ile müşterilerimizin satın aldıkları ürünlerde oluşan fiyat değişimlerinden korunmalarını sağlıyoruz.”

Haberin Devamı

Bimeks, bu yıl 9 ayda yüzde 27 artışla 4.86 milyon lira net kâr açıkladı. Akgiray, mevcut durumda 140 olan mağaza sayısının ise gelecek yıl 150’ye ulaşmasını planladıklarını söyledi.

Bimeks’in yeni reklam filminde ünlü tiyatro oyuncusu Salih Kalyon rol alıyor. Bimeks Yönetim Kurulu Başkanı Murat Akgiray, İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Ahmed Akgiray ve Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Arif Bayraktar yeni kampanyayı tanıttı.